Boeken Lezen Op Android

Inhoudsopgave:

Boeken Lezen Op Android
Boeken Lezen Op Android

Video: Boeken Lezen Op Android

Video: Boeken Lezen Op Android
Video: Book Apps for FREE: best apps to read for free (on Android and iPhone) 2024, Mei
Anonim

Moderne Android-apparaten hebben grote telefoondiagonalen en een hoge resolutie, wat het lezen van boeken comfortabeler maakt. Om ervoor te zorgen dat de telefoon boeken kan openen, moet u een speciale applicatie installeren.

Boeken lezen op Android
Boeken lezen op Android

Hoe reader-apps werken

Moderne smartphones hebben veel kwaliteiten: je kunt films kijken of muziek luisteren, surfen op internet en boeken lezen. De laatste tijd besteden steeds meer gebruikers van Android-smartphones en -tablets hun tijd aan lezen. Je kunt bijvoorbeeld op weg naar je werk of school een boek lezen, zeker als je in een grote metropool woont. Waarom niet een uur of twee winstgevend besteden?

Om ervoor te zorgen dat een Android-mobiele telefoon boeken van verschillende formaten herkent, moet u een speciale applicatie installeren. Voor boeken in het FB2-formaat (het meest veelbelovende formaat op dit moment), kunt u bijvoorbeeld de FBReader-applicatie installeren. Het is een vrij eenvoudig programma waarmee u tekstlettertypen, kleuren, stijlen, bladwijzers, enz.

Vervolgens moet je elk boek in FB2-formaat downloaden en opslaan op je mobiele telefoon. Voor deze toepassing (FBReader) moet u bijvoorbeeld het boek kopiëren langs het pad / mnt / sdcard / Boeken. Vervolgens moet u de toepassing uitvoeren en het toegevoegde boek zou in de bibliotheek moeten worden weergegeven. Voor het lezen kunt u ook de programma-instellingen openen en het lettertype en de tekstkleur, achtergrondkleur, enz. aanpassen.

Dat is het eenvoudige principe van het lezen van apps op Android. Maar boeken bestaan in verschillende formaten (niet alleen FB2), en daarvoor moet je andere, meer universele toepassingen selecteren.

Een app kiezen om boeken op Android te lezen

Meestal komen boeken in dergelijke formaten - fb2, doc, txt, pdf, djvu, enz. Elke mobiele applicatie kan een of meer van deze formaten lezen. En afhankelijk van het formaat van je boeken, moet je zelf een programma kiezen.

Voor boeken in pdf-formaat kan bijvoorbeeld de Aldiko-applicatie worden gebruikt. Naast pdf herkent dit programma ook EPUB- en Adobe DRM-formaten. De programma-interface is gemaakt in de stijl van een boekenplank, die alle boeken van de gebruiker bevat.

Google Play Boeken wordt ook beschouwd als een van de meest populaire programma's voor het lezen van boeken. De belangrijkste voordelen van deze applicatie zijn de mogelijkheid om meer dan 3 miljoen boeken gratis te downloaden, evenals synchronisatie met de Google-cloud. Dankzij synchronisatie sla je boeken op in de cloudopslag, wat het mogelijk maakt om hetzelfde boek op verschillende apparaten te lezen.

Een andere universele lezer is Moon Reader. De applicatie ondersteunt een zeer groot aantal formaten - zip, txt, mobi, htlm, etc.

Dus, afhankelijk van het formaat van de gebruikersboeken, kunt u ofwel één universele applicatie installeren of meerdere applicaties selecteren om bepaalde formaten te lezen.

Aanbevolen: