Hoe U Energie Kunt Besparen Op Uw Tablet Of Smartphone

Inhoudsopgave:

Hoe U Energie Kunt Besparen Op Uw Tablet Of Smartphone
Hoe U Energie Kunt Besparen Op Uw Tablet Of Smartphone

Video: Hoe U Energie Kunt Besparen Op Uw Tablet Of Smartphone

Video: Hoe U Energie Kunt Besparen Op Uw Tablet Of Smartphone
Video: Energie besparen! Hoe dan? 2024, April
Anonim

Bij moderne gadgets is de batterijduur van het toestel erg kort en soms is de smartphone zelfs niet genoeg voor een dag gebruik. Het is fijn als er een computer in de buurt is waarmee je het apparaat kunt opladen, of een stopcontact. Maar als u van plan bent een lange wandeling of een uitstapje naar de natuur te maken, moet u nadenken over manieren om de gebruiksduur van een moderne gadget met één keer opladen te verlengen.

Hoe u energie kunt besparen op uw tablet of smartphone
Hoe u energie kunt besparen op uw tablet of smartphone

instructies:

Stap 1

De bedrijfstijd van het apparaat is direct afhankelijk van de werkbelasting van het apparaat. Hoe meer applicaties actief zijn en hoe intensiever ze zijn, hoe sneller uw smartphone of tablet leeg raakt. Je moet ook rekening houden met achtergrondprocessen en applicaties. Ze zijn niet zichtbaar voor de gebruiker, maar ze verspillen systeembronnen en verbruiken energie. Alle moderne besturingssystemen gebruiken speciale functies om achtergrondprocessen uit te schakelen. Ze zijn gemakkelijk te identificeren en toegankelijk, zelfs voor een onervaren gebruiker. Bovendien zijn er voor oudere apparaten een groot aantal toepassingen waarmee u RAM kunt opschonen en processen kunt minimaliseren. Maar het is belangrijk om te onthouden over de specifieke kenmerken van moderne besturingssystemen. Zelfs geminimaliseerde toepassingen die al van het geheugen zijn gewist, worden opnieuw geopend. U kunt niet alle achtergrondprocessen volledig vernietigen.

Stap 2

Alle moderne communicatie-interfaces verbruiken veel energie. De meegeleverde Wi-Fi-adapter of de bediening van de smartphone in het 4G-netwerk kan de batterijduur van het apparaat aanzienlijk verkorten, zelfs zonder deze interface te gebruiken. Dat is de reden waarom, om het werk met een enkele lading te vergroten, het wordt aanbevolen om wifi op hardwareniveau uit te schakelen en de netwerkmodus G of 2G te selecteren. Onthoud dat het systeem, zelfs zonder daadwerkelijk gebruik te maken van Wi-Fi, energie verspilt door verbinding te maken met beschikbare netwerken en deze te vinden. Door uw smartphone in de G- of 2G-modus te zetten, kunt u niet alle kracht van modern mobiel internet gebruiken. Bovendien zijn sommige mobiele operators mogelijk niet in staat om binnen de aangegeven bereiken te werken.

Stap 3

Alle gadgets hebben de mogelijkheid om geodata over te dragen. Deze functie kan worden uitgeschakeld en zo nog een uur of twee aan batterijduur besparen. Vaak weten gebruikers niet dat een verspilde functie van communicatie met satellieten en plaatsbepaling in GPS- of GLONASS-systemen energie verspilt, zelfs zonder het daadwerkelijke gebruik ervan. Als je bijvoorbeeld in de metro bent, zal je gadget constant proberen verloren satellieten te vinden en snel de hele batterij leegmaken.

Stap 4

Om de levensduur van de batterij te verlengen, verwijdert u onnodige apps van uw apparaat die u niet van plan bent te gebruiken. Zoals hierboven vermeld, hebben alle geïnstalleerde applicaties op de een of andere manier invloed op het energieverbruik. Daarom moeten alle onnodige programma's ofwel worden bevroren of verwijderd. Dit verlengt niet alleen de bedrijfstijd van het apparaat, maar verhoogt ook de snelheid van de werking.

Aanbevolen: