Hoe U Uw Horloge Op Zonne-energie Tot Leven Kunt Brengen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Horloge Op Zonne-energie Tot Leven Kunt Brengen
Hoe U Uw Horloge Op Zonne-energie Tot Leven Kunt Brengen

Video: Hoe U Uw Horloge Op Zonne-energie Tot Leven Kunt Brengen

Video: Hoe U Uw Horloge Op Zonne-energie Tot Leven Kunt Brengen
Video: Hoe een sapcentrifuge te repareren - als deze niet draait 2024, Mei
Anonim

Als de klok op zonne-energie niet meer werkt, kunnen daar verschillende redenen voor zijn en dus verschillende opties om dit probleem op te lossen. Er zijn twee hoofdopties: of het opladen is op, of de batterij is defect.

soms voor
soms voor

Bepaal de reden

Een horloge met zonnecellen bevat een conventioneel uurwerk, een batterij, een zonnecel en een regelcircuit voor het opladen van de klok. Als het opladen stopt, kan het horloge in de economische modus gaan, wat een laag batterijniveau aangeeft. Als het horloge elektronisch is, kunnen de cijfers bleker worden en verdwijnen alle afbeeldingen van het display helemaal.

Als het horloge alleen zijn lading heeft opgebruikt, hoeft u het alleen maar op te laden.

Regels voor het opladen van zonne-energie

De oplaadtijd van het horloge is afhankelijk van de lichtintensiteit. U kunt uw horloge opladen tegen zonlicht - plaats het gewoon voor een raam als de dag zonnig is. Geen enkele schaduw mag de lichtgevoelige elementen verdoezelen, maar zorg er ook voor dat het horloge niet oververhit raakt - de zomerzon kan heet zijn. Dit is de meest efficiënte, snelste en meest energiezuinige manier.

Je kunt de zonnebatterij ook opladen via kunstlicht: van een gloeilamp of tl-lamp. In dit geval moet u ook rekening houden met de temperatuur: gloeilampen worden vrij sterk warm, dus breng het horloge niet dichter dan 60 cm bij de lamp. De maximale verwarming van het horloge mag niet hoger zijn dan 600 C. Opgemerkt moet worden dat deze oplaadmethode kost veel tijd.

Fluorescentielampen zijn in dit opzicht handiger. Ze warmen aanzienlijk minder op, dus horlogefabrikanten raden zelfs aan om het horloge op een afstand van ongeveer 5 cm van de lamp op te laden. In dit geval is het raadzaam om het horloge dichter bij het midden van de lamp te houden, waar de temperatuur lager is.

Soms is het nodig om het horloge te demonteren

Als het horloge erg ontladen is, kan het opladen van zonnepanelen niet helpen - hiervoor leveren ze te weinig stroom. Demonteer het horloge en laad de batterij direct op. Of vervang hem door een nieuwe. Zelf doen is riskant, omdat u uw horloge kunt beschadigen. Het is beter om een specialist te raadplegen.

Als de batterij defect is, moet deze worden vervangen. Wanneer u een horloge op zonne-energie koopt, moet u erop voorbereid zijn dat dit mechanisme ook niet eeuwig is. En als alles met de zonnepanelen zelf in orde is, loopt de houdbaarheid van de batterij vroeg of laat op. Deze periode is voor verschillende horloges verschillend: sommige werken minder dan twee jaar, andere meer dan vier.

profylaxe

Hoe lang de batterij meegaat, hangt grotendeels af van de omgevingstemperatuur, de tijd van af en toe opladen van de hand en de "versheid" van de batterij. Gemiddeld kan het horloge ongeveer zes maanden werken zonder op te laden. De levensduur van een lithium-ionbatterij hangt ook af van de bedrijfsomstandigheden en van de kwaliteit ervan.

Als u van plan bent uw horloge op een nachtkastje of een andere donkere plaats achter te laten, schakelt u de energiebesparende modus in, als uw horloge er een heeft. Hierdoor wordt het batterijvermogen tot een minimum beperkt.

Aanbevolen: