Wat Te Doen Als De Computer De Webcam Niet Ziet

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Computer De Webcam Niet Ziet
Wat Te Doen Als De Computer De Webcam Niet Ziet

Video: Wat Te Doen Als De Computer De Webcam Niet Ziet

Video: Wat Te Doen Als De Computer De Webcam Niet Ziet
Video: Wat te doen bij geen signaal? 2024, April
Anonim

De aanschaf van een webcam gaat vaak gepaard met problemen bij de installatie en integratie met het besturingssysteem van de computer, en vaker komt het voor dat deze de gadget die erop is aangesloten via de USB-connector eenvoudigweg niet "ziet". Om deze situatie op te lossen, volstaat het om verschillende opeenvolgende acties uit te voeren.

De webcam moet zijn uitgerust met stuurprogramma's
De webcam moet zijn uitgerust met stuurprogramma's

instructies:

Stap 1

De reden voor de mislukte installatie van de webcam kan zowel in het fabriekshuwelijk als in de verkeerde acties van de gebruiker liggen. De ontdekking van een fabrieksfout eindigt meestal met de aankoop van een nieuw apparaat, omdat reparatie niet rendabel is, omdat de kosten vergelijkbaar kunnen zijn met de prijs van het apparaat. Als het zeker geen storing is, moet de eigenaar van de webcam, voordat hij softwarehandelingen uitvoert, een aantal feiten controleren. Ten eerste, als de gadget is aangesloten via een verlengkabel, veroorzaakte deze laatste het signaal niet - bij directe aansluiting kan de webcam worden weergegeven in de lijst met apparaten. Ten tweede moet u de plaats van de verbinding wijzigen - misschien werkt het via een andere USB-connector.

Stap 2

De derde reden voor het verliezen van een webcam in de apparatenlijst is het gelijktijdig openen van verschillende applicaties die deze gebruiken, omdat ze met elkaar kunnen concurreren. Soms is het de verkeerde keuze van de modus, die wordt bepaald door de schakelaar op de behuizing van het apparaat. Als de computer de gadget niet onmiddellijk na de installatie ziet, moet deze opnieuw worden opgestart, omdat er een operationele storing kan zijn opgetreden, waardoor de bewerking kon worden voltooid en herhaling ervan nu wordt voorkomen.

Stap 3

De eenvoudigste webcams vereisen geen installatie, omdat alle benodigde stuurprogramma's al zijn opgenomen in de nieuwste versies van besturingssystemen. Als het apparaat na het aansluiten echter onzichtbaar blijft, is het de moeite waard om de juistheid van de bewerking te controleren via "Apparaatbeheer". Het is te vinden via "Start" en "Configuratiescherm". De naam van het apparaatmodel moet verschijnen in het item "Beeldapparaten".

Stap 4

Als de webcam geen middelmatige gadget van Chinese makelij is, moet er een schijf met stuurprogramma's aan worden bevestigd, dus u moet niet vertrouwen op hun aanwezigheid in het besturingssysteem, maar u moet deze zelf installeren. Bovendien moet dit worden gedaan voordat het apparaat op USB wordt aangesloten, anders installeert de computer zijn eigen programma, dat niet altijd compatibel is met dat op de schijf. Met de drivers die bij de webcam zijn geleverd, kunt u beginnen met het aansluiten van de webcam. Als ze niet in de kit zitten en die in het besturingssysteem niet geschikt zijn, kunnen ze worden gedownload op de website van de fabrikant en moet u strikt volgens het bestaande model zoeken.

Stap 5

In het geval dat geen van de voorgestelde acties het gewenste resultaat heeft opgeleverd, moet u proberen het apparaat op een andere computer te installeren. Een positief resultaat betekent de aanwezigheid van fouten in het besturingssysteem, negatief - de niet-werkende staat van de webcam.

Aanbevolen: