Waarom De Computer De Telefoon Niet Via USB Ziet En Wat Te Doen?

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer De Telefoon Niet Via USB Ziet En Wat Te Doen?
Waarom De Computer De Telefoon Niet Via USB Ziet En Wat Te Doen?

Video: Waarom De Computer De Telefoon Niet Via USB Ziet En Wat Te Doen?

Video: Waarom De Computer De Telefoon Niet Via USB Ziet En Wat Te Doen?
Video: USB options NOT showing in android when connected to PC but phone charges 2024, April
Anonim

Vaak vragen gebruikers zich af waarom de computer de telefoon niet via USB ziet wanneer deze is aangesloten. Dit gênante misverstand maakt het broodnodige delen van gegevens overbodig, inclusief het uploaden van foto's en video's. U kunt proberen de oorzaken van problemen met uw telefoon te begrijpen en deze zelf op te lossen.

Ontdek waarom de computer de telefoon niet kan zien via USB
Ontdek waarom de computer de telefoon niet kan zien via USB

De computer ziet de telefoon niet via USB: redenen

Een van de belangrijkste redenen waarom een computer de telefoon mogelijk niet via USB kan zien, is een probleem met de bijbehorende poort op de computer of laptop. Vanwege verschillende problemen binnen het besturingssysteem weigeren poorten voor het aansluiten van externe apparaten vaak op een of ander punt te werken. Voordat u probeert dit te verhelpen, is het belangrijk om andere mogelijke oorzaken van falen uit te sluiten.

Soms is de situatie omgekeerd: het probleem komt van de USB-kabelconnector op de telefoon. Dit is vaak de schuld van goedkope apparaten, maar ook van telefoons die niet goed worden behandeld. In sommige gevallen komt het ook voor dat problemen met een mobiel apparaat een systeemstoring op de computer veroorzaken, waardoor elke mogelijkheid om de telefoon te identificeren volledig wordt uitgesloten.

Verder moet u de mogelijkheid van een defect van de USB-kabel niet uitsluiten, die na verloop van tijd gewoon onbruikbaar kan worden. Als de computer het aangesloten apparaat niet herkent, kan het bovendien nodig zijn om speciale stuurprogramma's en programma's te installeren, zonder welke de verbinding niet tot stand komt. Dit zijn allemaal de belangrijkste redenen waardoor de mogelijkheid om gegevens tussen twee gadgets uit te wisselen verloren gaat.

Wat te doen als de computer de telefoon niet ziet via USB

Als u erachter bent gekomen waarom de computer de telefoon niet via USB ziet, moet u beginnen met het oplossen van het probleem. Koppel in de eerste van de eerder beschreven situaties de kabel los van de connector op de computer. Start uw computer opnieuw op en probeer uw apparaat opnieuw aan te sluiten. Houd er rekening mee dat er meestal meerdere USB-connectoren zijn, dus u moet proberen ze allemaal te testen op bruikbaarheid. Controleer ook op stof- en vuilophoping in de connectoren, die de kwaliteit van de verbinding kunnen beïnvloeden. Ze moeten periodiek worden schoongemaakt en uitgeblazen.

Als u, wanneer u de USB-kabel op de computer aansluit, het bijbehorende signaal hoort, maar daarna niets gebeurt, dan speelt hier waarschijnlijk de tweede mogelijke situatie. Koppel uw telefoon los en start hem opnieuw op (schakel hem uit en weer in). Bovendien kunt u de computer zelf opnieuw opstarten. Maak opnieuw verbinding en controleer of het probleem nu is opgelost. Houd er rekening mee dat de eerste keer dat u uw telefoon aansluit, u een paar minuten moet wachten, omdat de benodigde systeemdiensten mogelijk zijn geïnstalleerd en geconfigureerd.

Als de computer de telefoon nog steeds niet via USB ziet, bestudeer dan zorgvuldig de instructies die bij het mobiele apparaat zijn geleverd of lees deze op internet. Mogelijk moet u speciale programma's en stuurprogramma's downloaden van de website van de fabrikant of de meegeleverde cd-rom. iTunes en dergelijke zijn bijvoorbeeld vereist om gegevens uit te wisselen met iPhone- en iPad-apparaten. Om de benodigde services via internet te downloaden, opent u "Apparaatbeheer" op uw computer vanuit het configuratiescherm, klikt u op het onbekende apparaat met een geel pictogram en zoekt u naar stuurprogramma's.

Als na al het bovenstaande de computer de telefoon niet begint te detecteren, is de USB-kabel hoogstwaarschijnlijk beschadigd. Probeer hem te vervangen door een nieuwe, of laat uw telefoon gewoon aan de plaatselijke servicetechnicus zien voor het beste advies voor uw zaak en om hem te laten repareren.

Aanbevolen: