Tekst Van Een Foto Vertalen Met Google Translate

Tekst Van Een Foto Vertalen Met Google Translate
Tekst Van Een Foto Vertalen Met Google Translate

Video: Tekst Van Een Foto Vertalen Met Google Translate

Video: Tekst Van Een Foto Vertalen Met Google Translate
Video: Vertalen: Hoe vertaal je tekst via een foto met Google Translate? | Samsung & You 2024, Mei
Anonim

Om een tekst te vertalen, is het helemaal niet nodig om deze de vertaler in te rijden. Google Translate heeft een speciale applicatie voor Android uitgebracht waarmee je tekst van een foto kunt vertalen.

Tekst van een foto vertalen met Google Translate
Tekst van een foto vertalen met Google Translate

Google heeft zijn app voor Android-mobiele telefoons geüpdatet. Nu kunt u met de hulp van een online vertaler tekst uit een afbeelding of snapshot herkennen en vertalen. Deze optie is ontworpen om het leven veel gemakkelijker te maken en tijd te besparen voor veel mensen die zich in een vreemd land bevinden zonder de taal te kennen. Het zal echter ook een goede hulp zijn voor studenten die voor vreemde talen slagen.

Om te profiteren van de nieuwe Google Translate-functie, moet de gebruiker een foto van de tekst maken met behulp van de camera op het mobiele apparaat. De foto wordt rechtstreeks via de app gemaakt. Daarna moet u met uw vinger op de afbeelding het deel van de tekst selecteren dat bedoeld is voor vertaling en de taal aangeven waarin de inscriptie is gemaakt, aangezien automatische herkenning van de originele taal niet in het programma is voorzien. De applicatie stuurt gegevens naar de server, van waaruit de gebruiker direct een reactie ontvangt.

Volgens de ontwikkelaars kan deze functie erg handig zijn voor reizigers. In het buitenland kan een persoon een foto maken van een bord, verkeersbord of een menukaart in een restaurant en onmiddellijk een vertaling ontvangen van de informatie waarin hij geïnteresseerd is.

Momenteel is OCR en tekstvertaling beschikbaar voor talen zoals Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Portugees, Pools, Turks, Nederlands en Tsjechisch. Volgens de Google-ontwikkelaars zijn ze van plan om de applicatie later in andere talen te "trainen".

Op dit moment is tekstvertaling van een foto met Google Translate beschikbaar voor eigenaren van mobiele telefoons met Android 2.3 Gingerbread en hoger. Een vergelijkbare functie werd ook geboden in de Google Goggles-applicatie die in 2009 werd ontwikkeld en die ook op het Android-platform draaide.

Aanbevolen: