Hoe Sulfatering Te Elimineren?

Inhoudsopgave:

Hoe Sulfatering Te Elimineren?
Hoe Sulfatering Te Elimineren?

Video: Hoe Sulfatering Te Elimineren?

Video: Hoe Sulfatering Te Elimineren?
Video: COMO HACER POLLO ASADO TRUCO PARA QUE TE QUEDE JUGOSO Y DORADO 2024, April
Anonim

Helaas neemt tijdens de werking van een auto-accu vaak de capaciteit af. Dit komt door sulfatering van de batterijplaten. Gelukkig kan dit probleem worden opgelost met een paar aanpassingen aan de batterij.

Hoe sulfatering te elimineren?
Hoe sulfatering te elimineren?

Het is nodig

  • - accumulator;
  • - waterige ammoniakoplossing van Trilon-B;
  • - gedistilleerd water.

instructies:

Stap 1

Sulfatie van een auto-accu kan zowel optreden als gevolg van langdurige opslag van de accu in ontladen toestand, als als gevolg van sterke vervuiling. Helaas houden niet alle autobezitters toezicht op de staat van de accuplaten. Hoe dan ook, wanhoop niet - met behulp van enkele eenvoudige acties kunt u de batterij terugbrengen naar zijn oude capaciteit.

Stap 2

Het is vrij eenvoudig om primaire sulfatering te elimineren. Laad de batterij tot het einde op, laat de resterende elektrolyt eruit en spoel de batterij af met gedestilleerd water. Giet er vervolgens Trilon-B water-ammoniakoplossing in. De oplossing moet een uur in de batterij zitten. Laat deze vervolgens leeglopen en vul de batterij opnieuw met gedestilleerd water. Voeg nooit elektrolyt toe aan de batterij - dit zal de situatie alleen maar verergeren. Laad de batterij vervolgens op de gebruikelijke manier op.

Stap 3

Om van sulfatering af te komen, kunt u gebruik maken van desulfatie-laad-ontlaadcycli. Reinig de accupolen en smeer ze in met speciaal vet. Om dit te doen, voert u verschillende stroomontladingen door de batterij - hun aantal hangt af van het volume van de batterij. De sterkte van de ontlading moet 25% van de norm zijn. Deze stap moet worden herhaald totdat de batterijcapaciteit het oorspronkelijke niveau bereikt.

Stap 4

Houd er echter rekening mee dat de bovenstaande stappen alleen helpen als de sulfatering laag is. In het geval dat de situatie erg "running" is, moet de batterij worden vervangen. Om latere problemen met de reparatie te voorkomen, dient u de batterij van tijd tot tijd op te laden in het geval van een lange afwezigheid van gebruik. Bewaar de batterij op een koele plaats, laad hem minstens één keer per maand op en gebruik er alleen elektrolyt van hoge kwaliteit voor. In dit geval zal de batterij u jarenlang trouw van dienst zijn.

Aanbevolen: