Samsung Galaxy S8 Active: Review, Specificaties, Prijzen

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy S8 Active: Review, Specificaties, Prijzen
Samsung Galaxy S8 Active: Review, Specificaties, Prijzen

Video: Samsung Galaxy S8 Active: Review, Specificaties, Prijzen

Video: Samsung Galaxy S8 Active: Review, Specificaties, Prijzen
Video: Samsung S8 Active. Защищенный флагман! (краткий обзор) 2024, Mei
Anonim

De Samsung Galaxy S8 Active is een aanpassing van het vlaggenschip Galaxy S8 gericht op gebruikers van extreme sporten. De smartphone is beschermd tegen stof, vocht en fysieke schade. Het werd afgelopen augustus aangekondigd en is al in alle landen gelanceerd.

Samsung Galaxy S8 Active: review, specificaties, prijzen
Samsung Galaxy S8 Active: review, specificaties, prijzen

Uiterlijk en ergonomie

In tegenstelling tot zijn frameloze tegenhanger neemt het scherm van de Samsung Galaxy S8 Active niet het hele voorste deel van het toestel in beslag. De resterende ruimte wordt ingenomen door een beschermhoes die de camera aan de voorkant en de luidspreker bedekt. Ondanks zijn waterdichtheid heeft het toestel geen stekkers, maar volgens gebruikersrecensies is de smartphone echt beschermd tegen vocht. Een ander verschil met conventionele vlaggenschepen is de aanwezigheid van de 4e knop aan het uiteinde, naast de aan / uit-knop en volumeregeling.

Door zijn beschermhoes is de Samsung Galaxy S8 Asset dikker dan de meeste nieuwe smartphones. De dikte van het apparaat is 0, 99 cm, hoogte 15, 21 cm en breedte 7, 49 cm. Met zijn indrukwekkende afmetingen is het gewicht van de smartphone slechts 208 gram, wat niet zo veel is. Bij langdurig gebruik wordt de hand echter moe van het vasthouden.

Afbeelding
Afbeelding

Kenmerken

Net als andere smartphones in de serie heeft de aanwinst de kenmerken van een vlaggenschip.

Er is een krachtige Qualcomm Snapdragon835-processor met acht kernen geïnstalleerd, die werkt op een frequentie tot 2,35 GHz. De processor is voldoende voor alle soorten taken, inclusief het draaien van meerdere programma's. De processor wordt daarbij geholpen door 4 gigabyte RAM. Welnu, wat zou zijn waar al deze programma's moeten worden opgeslagen - 64 gigabyte permanent geheugen is geïnstalleerd, wat kan worden verhoogd met nog eens 256 gigabyte.

Benchmark Antutu rangschikt de Samsung Galaxy S8 Active op 201.144 punten, wat slechts iets inferieur is aan de reguliere versie.

De diagonaal van het scherm is 5,8 inch, de beeldverhouding is 4 bij 3. De schermresolutie is QHD 2960 x 1440 pixels. Het scherm geeft 16 miljoen kleuren weer bij een pixeldichtheid van 577 PPI. Beschermd door Gorilla Glass 5.

De hoofdcamera heeft een resolutie van 12 megapixels, nog eens 8 megapixels. Maar ondanks de lage resolutie is de Galaxy S8 Active in staat om foto's en video's in 4K vast te leggen met een framerate van 30 FPS.

Zoals alle moderne vlaggenschepen ondersteunt de S8 de nieuwste generatie 4G LTE-communicatietechnologieën, maar kan hij ook werken met 3G, HSPDA en 2G. Er is Bluetooth 5, 1, Wi-Fi 2, 4 en 5 GHz, GPS en Glonass. Geïnstalleerde licht- en naderingssensoren, een barometer, een gyroscoop.

Een grote 4000 mAh-batterij zorgt ervoor dat het apparaat tot 5 dagen stand-by werkt, of tot 32 uur gesprekstijd. Er is ondersteuning voor snellaadtechnologie via een USB Type-C-kabel.

Standaard is het besturingssysteem Android 7.0 geïnstalleerd met de mogelijkheid om te updaten naar nieuwe versies zodra deze worden uitgebracht.

Prijs

Het kan best lastig zijn om in Rusland een Samsung Galaxy S8 Active te kopen in vergelijking met andere vlaggenschepen uit de serie. De prijs van het apparaat op de officiële website is $ 850 (ongeveer 57 duizend roebel).

Aanbevolen: