Hoe De Achtergrondverlichtingslamp Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrondverlichtingslamp Te Controleren?
Hoe De Achtergrondverlichtingslamp Te Controleren?

Video: Hoe De Achtergrondverlichtingslamp Te Controleren?

Video: Hoe De Achtergrondverlichtingslamp Te Controleren?
Video: Lamp ophangen stappenplan. 2024, Mei
Anonim

Een hoogwaardige en tijdige controle van de achtergrondverlichtingslampen in LCD-panelen kan de tijd die aan reparaties wordt besteed aanzienlijk verkorten, omdat het defect of de bruikbaarheid van de lampen wordt gedetecteerd nog voordat het paneel is gedemonteerd. Gebruik voor een snelle en betrouwbare diagnose een speciaal hiervoor ontworpen apparaat en wij vertellen u hoe het werkt.

Hoe de achtergrondverlichtingslamp te controleren?
Hoe de achtergrondverlichtingslamp te controleren?

instructies:

Stap 1

Gebruik een speciaal ontworpen apparaat om de achtergrondverlichting op de LCD-panelen te controleren. Met dit apparaat kunt u snel de achtergrondverlichtingslampen controleren zonder dat ze hoeven te worden verwijderd en de lussen van de omvormer moeten worden losgekoppeld.

Stap 2

Schakel het te testen apparaat uit voordat u het apparaat gebruikt. Met dit apparaat krijgt u een volledige en correcte diagnose van de werking van alle lampen, en dit stelt u in staat defecte lampen te identificeren nog voordat het paneel wordt gedemonteerd, of om te begrijpen dat alle lampen werken en dat de omvormer moet worden vervangen. Deze methode maakt de reparatietijd veel korter en vermindert ook het risico op mogelijke schade tijdens de diagnostiek.

Stap 3

Volg de volgende instructies om een competente diagnose uit te voeren met een dergelijk apparaat.

Stap 4

Koppel het geteste apparaat los van het netwerk voordat u met de diagnose begint. Steek de AC-adapter in het gewenste stopcontact en steek de stekker in een stopcontact. Het instrument staat in de stand-bymodus met twee LED's aan.

Stap 5

Bepaal de positie van het bord in het te testen apparaat, evenals de lussen die de omvormer verbinden met de achtergrondverlichtingslampen. Sluit de aardedraad aan op het chassis van de UUT. Dit punt is erg belangrijk voor het verificatieproces, dus zorg ervoor dat er geen kans is dat de draad per ongeluk wordt losgekoppeld.

Stap 6

Neem nu het apparaat in uw handen en raak het aan met de punt van het lampaansluitpunt, terwijl de punt stevig vastzit, laat het niet bewegen, omdat hoogspanning de omvormer kan beschadigen. Druk vervolgens op de grote knop (degene die zich het dichtst bij de punt bevindt).

Stap 7

Houd er rekening mee dat het indicatielampje op dit moment moet uitgaan en niet altijd moet branden als de knop wordt ingedrukt. Na letterlijk een seconde kunt u beginnen met het aflezen van de meetwaarden: - een LED ging uit voor de tijd dat de knop werd ingedrukt en de andere ging aan - de lamp werkt

- één LED ging niet uit terwijl de knop werd ingedrukt, en de andere ging niet aan - de lamp is defect.

Stap 8

Laat na de test de knop los, de LED's moeten oplichten, aangezien het apparaat in de standby-modus staat.

Aanbevolen: