Hoe De Datum Op Een Foto Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Datum Op Een Foto Te Zetten
Hoe De Datum Op Een Foto Te Zetten

Video: Hoe De Datum Op Een Foto Te Zetten

Video: Hoe De Datum Op Een Foto Te Zetten
Video: Plaats een watermerk op je foto's met PhotoBulk (Lite) 2024, Mei
Anonim

Soms kunt u door haast bepaalde camera-instellingen vergeten, bijvoorbeeld over de functie van automatisch afdrukken van de huidige datum op de foto. Als je echter enige vaardigheden hebt in het werken met Adobe Photoshop, kun je deze datum zelf bepalen.

Hoe de datum op een foto te zetten
Hoe de datum op een foto te zetten

Noodzakelijk

Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open de foto: klik op het hoofdmenu-item "Bestand"> "Openen" of klik op de sneltoetsen Ctrl + O. Selecteer in het volgende venster het gewenste bestand en klik op "Openen".

Stap 2

Selecteer het gereedschap Tekst (sneltoets T) en pas de instellingen naar wens aan. Het paneel met gereedschapsinstellingen bevindt zich onder het hoofdmenu, hier kunt u het lettertype, de stijl, de grootte, de kleur en andere eigenschappen van de toekomstige inscriptie specificeren.

Stap 3

Klik met de linkermuisknop ergens aan de linkerkant van de foto (de toekomstige tekst kan later naar een willekeurige plaats worden verplaatst) en typ de gewenste datum in met het toetsenbord. Als u niet tevreden bent met het resultaat, omcirkel het dan eerst (verplaats de cursor naar de linkerkant van de inscriptie, houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg naar links tot het begin van de inscriptie), en verander vervolgens de parameters in de instellingenpaneel naar de gewenste. Als alles bij u past, klikt u op de knop met het vinkje aan de rechterkant van het instellingenpaneel en heet "Bevestig eventuele huidige bewerkingen".

Stap 4

Zorg ervoor dat de labellaag actief is (deze moet blauw gemarkeerd zijn in de lijst met lagen) en selecteer het gereedschap Verplaatsen (sneltoets V). Houd de linkerknop op het label ingedrukt en sleep deze naar de gewenste locatie.

Stap 5

Gebruik het venster Geschiedenis (Venster> Geschiedenis) om foutieve acties ongedaan te maken. Selecteer de gewenste actie, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Verwijderen" in het menu dat wordt geopend. Samen met dit worden alle acties die daarna worden uitgevoerd, verwijderd.

Stap 6

Om het resultaat op te slaan, klikt u op Bestand> Opslaan als of drukt u op Ctrl + Shift + S. Selecteer in het venster dat verschijnt een pad, voer een naam in en specificeer Jpeg in het veld "Files of type" en klik vervolgens op "Opslaan".

Aanbevolen: