Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon Of Tablet

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon Of Tablet
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon Of Tablet

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon Of Tablet

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon Of Tablet
Video: Screenshot tablet: Hoe maak je een screenshot op je Samsung tablet? | Samsung & You 2024, April
Anonim

Tegenwoordig hebben gebruikers van mobiele apparaten met verschillende besturingssystemen de mogelijkheid om een screenshot te maken, en de methoden om afbeeldingen op het scherm vast te leggen zijn zelfs eenvoudiger dan op een computer of laptop. Hiermee kunt u uw smartphone en tablet volledig gebruiken, communiceren met vrienden door de foto's die u hebt gemaakt over te zetten, uw prestaties in games laten zien, de belangrijkste momenten vastleggen en ook problemen effectief oplossen met technische ondersteuning van sites en softwareleveranciers voor het geval dat van softwarefouten.

Hoe maak je een screenshot van het scherm op je telefoon of tablet
Hoe maak je een screenshot van het scherm op je telefoon of tablet

Schermafbeelding op Android

Mobiele apparaten met Android OS zijn tegenwoordig behoorlijk populair, hun functionaliteit wordt actief gebruikt. De mogelijkheid om een screenshot van afbeeldingen op het scherm te maken is geen uitzondering, waarvoor de ontwikkelaars gemakkelijke en snelle manieren bieden. Dit is in feite het gelijktijdig indrukken van twee specifieke toetsen, waarbij elke fabrikant zijn eigen combinatie kiest. Bij alle modellen is de bevestiging van een geslaagde foto een kenmerkende klik en een pop-upmelding dat er een screenshot is gemaakt.

Sommige modellen hebben ook een screenshot-optie in het apparaatmenu. Om dit te doen, moet u de aan / uit-knop ingedrukt houden, waarna een menu-item verschijnt naast de suggesties om het apparaat opnieuw op te starten en uit te schakelen.

Afhankelijk van het model en de fabrikant kunt u op de volgende manieren een momentopname maken van een afbeelding op een smartphone of tablet:

1. Samsung stelt verschillende manieren voor om een screenshot te maken: tegelijkertijd op de power- en Home-toets drukken, waardoor een karakteristiek geluid zou moeten verschijnen; beweging van de rand van de handpalm over het scherm van het toestel van links naar rechts, daarvoor moet je eerst naar instellingen - gebarenbediening - acties bij het bewegen van handen - Palmvegen naar Capture. Met Galaxy Nexus 4, 7 en 10 kun je op een meer traditionele manier screenshots maken door tegelijkertijd op de aan/uit- en volumetoetsen te drukken.

2. LG - u kunt een screenshot maken op het apparaat door tegelijkertijd op de aan / uit-knop en de volume-omlaagknop te drukken, en door de Quick Memo-toepassing te gebruiken, ontworpen om direct notities te maken.

3. HTC - druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de aanraaktoets "Home".

4. Sony Xperia - foto's worden op twee manieren gemaakt: een combinatie van de aan / uit-knop en de volume-omlaag-knoppen en via het menu, dat kan worden opgeroepen door de aan / uit-knop lang in te drukken.

5. Lenovo - een screenshot wordt op drie manieren gemaakt: met behulp van de snapshot-optie in het vervolgkeuzemenu; op de knop drukken om het apparaat uit te schakelen, waarna een "screenshot" wordt geselecteerd uit de voorgestelde lijst met opdrachten; tegelijkertijd op de aan / uit-knop en de volumeknop drukken, waarna de snapshot wordt opgeslagen in de map / SD-kaart / Afbeeldingen / Screenshots.

Op alle Android-apparaten worden schermafbeeldingen opgeslagen in de toepassing Galerij in het interne geheugen of in de map Afbeeldingen / Schermafbeeldingen op de geheugenkaart.

Schermafbeelding op Apple iOS

Een screenshot maken op een Apple-smartphone of -tablet met een iOS-besturingssysteem is vrij eenvoudig, en deze methode is de enige voor de mobiele apparaten van dit bedrijf. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op de "Home"-toets en de aan / uit-knop en houdt u deze 1-2 seconden ingedrukt. Als je de knoppen langer ingedrukt houdt, biedt het systeem aan om het apparaat uit te schakelen, wat in deze situatie helemaal niet nodig is.

De klik van de camerasluiter en de flits van het scherm geven aan dat het fragment met succes is opgenomen. De schermafbeelding wordt opgeslagen in de map Camera Roll in de toepassing Foto's. Als de afbeelding er niet is, moet u proberen de schermafbeelding opnieuw te maken.

Schermafbeelding op Microsoft Windows Phone

Een screenshot kan op elke smartphone worden gemaakt, ook op apparaten met het Microsoft Windows Phone-besturingssysteem. Maar ondanks het vullen van mobiele apparaten met nuttige functionaliteit, hebben de ontwikkelaars van smartphones met Windows Phone 7 niet voorzien in de mogelijkheid van een snelle manier om een screenshot te maken. Om een afbeelding op het scherm te maken, was het op zijn minst nodig om Student Unlock te doen en vervolgens applicaties te installeren die screenshots maken.

In bijgewerkte versies van Windows Phone 8 en 8.1 is deze fout echter verholpen en nu kan binnen enkele seconden een screenshot worden gemaakt. Dus op een smartphone met een versie van Windows Phone 8 wordt een screenshot van de afbeelding op het scherm gemaakt door tegelijkertijd op twee toetsen te drukken: de aan / uit-knop en de Windows-aanraaktoets.

Als het besturingssysteem wordt bijgewerkt naar versie 8.1, wordt een foto van het scherm van het mobiele apparaat op een andere manier gemaakt. Om dit te doen, moet u tegelijkertijd op de volumetoets en de aan / uit-knop drukken.

Ongeacht welke versie van Windows Phone is geïnstalleerd, de momentopname wordt opgeslagen in de Foto's-app in een aparte map.

Het maken van een screenshot op elk mobiel apparaat met de hierboven beschreven besturingssystemen is snel en eenvoudig. U hoeft alleen het smartphonemodel en de kenmerken ervan te begrijpen, de beste manier te kiezen en effectief gebruik te maken van de geboden mogelijkheid om afbeeldingen in het geheugen van het apparaat vast te leggen.

Aanbevolen: