Hoe Maak Je Je Eigen Apparaat?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Apparaat?
Hoe Maak Je Je Eigen Apparaat?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Apparaat?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Apparaat?
Video: Verse pasta maken / Tagliatelle maken. 2024, Mei
Anonim

Vertaald uit het Engels, apparaat is gewoon een apparaat. Maar in het Russisch worden apparaten vooral pocket devices genoemd: spelers, smartphones en dergelijke. Sommige kun je zelf maken.

Hoe maak je je eigen apparaat?
Hoe maak je je eigen apparaat?

instructies:

Stap 1

Een van de meest geschikte apparaten om thuis te maken is de minimalistische pocket player. De enige bediening is een knop en er is helemaal geen display. Om het te produceren, moet u een ATTINY25-, ATTINY45- of ATTINY85-microcontroller aanschaffen. Volg de link die wordt aangegeven in de aanvullende materialen en download vervolgens het sd8psrc.zip-archief van deze pagina met behulp van de Firmware-link (Bronbestanden + HEX-bestanden). Zoek het HEX-bestand in dit archief en programmeer de microcontroller ermee.

Stap 2

Gebruik de meegeleverde adapter als Micro SD-kaarthouder. Sluit de microcontrollerpinnen in de volgende volgorde aan op de houderpinnen (het eerste cijfer is de controllerpin, het tweede is de adapterpin): 2 - 2; 6 - 3; 8 - 4; 7 - 5; 4 - 6; 5 - 7.

Stap 3

Sluit het compartiment voor twee AA-batterijen met de positieve pool aan op pin 8 van de microcontroller en de negatieve - op pin 4. Shunt het compartiment met een keramische condensator van elke capaciteit.

Stap 4

Sluit de drukknop en een weerstand van een paar kilo-ohm in serie aan. Sluit deze ketting aan tussen de min van de voeding en pin 5 van de microcontroller.

Stap 5

Sluit bij de hoofdtelefoonaansluiting de aansluitingen die overeenkomen met de linker- en rechterkanalen parallel aan en verbind via een condensator met een capaciteit van ongeveer 100 μF (min naar de aansluiting) met pin 3 van de microcontroller. Sluit het gemeenschappelijke contact van het stopcontact aan op de min van de voeding. Koptelefoons moeten een ingebouwde volumeregeling hebben.

Stap 6

De audiobestanden die u op de speler wilt beluisteren, transcoderen naar WAV-formaat en herschrijven ze naar een kaart met behulp van een kaartlezer waarmee u MicroSD-kaarten kunt installeren zonder een adapter te gebruiken (deze wordt al in de speler gebruikt). Direct nadat u de kaart en de batterijen in de speler hebt geplaatst (in de juiste polariteit), wordt muziek afgespeeld. Gebruik de knop om het volgende bestand te selecteren. Verwijder de batterijen om het afspelen te stoppen.

Aanbevolen: