Hoe Trillingen In Het Veld Te Elimineren?

Inhoudsopgave:

Hoe Trillingen In Het Veld Te Elimineren?
Hoe Trillingen In Het Veld Te Elimineren?

Video: Hoe Trillingen In Het Veld Te Elimineren?

Video: Hoe Trillingen In Het Veld Te Elimineren?
Video: Geluiden onder de motorkap die u niet mag negeren | AUTODOC 2024, April
Anonim

Als u tijdens het gebruik van de "Niva" -auto voelt dat de trilling is toegenomen, moet u dringend maatregelen nemen om deze te elimineren. Anders leidt dit tot slijtage van onderdelen en daarmee tot ernstige financiële kosten.

Hoe trillingen in het veld te elimineren?
Hoe trillingen in het veld te elimineren?

instructies:

Stap 1

Bepaal de bron van de trilling. Het kan voorkomen bij een defect ontstekingssysteem, wat leidt tot een verstoring van de normale werking van de zuigergroep. Als gevolg hiervan treden trillingen van de motor op, die worden doorgegeven aan de rest van de eenheden van de Niva-auto.

Stap 2

Stel het ontstekingssysteem van de machine af om het probleem te verhelpen. Ter preventie wordt ook aanbevolen om hoogspanningsdraden en kaarsen te vervangen. Ook kunnen motortrillingen optreden als gevolg van een losse bevestiging die moet worden vastgedraaid.

Stap 3

Controleer de slijtage van de versnellingsbakas en lagers, aangezien de oorzaak van trillingen een defect kan zijn in de assteun, die de tussenbak (RK) en de versnellingsbak (versnellingsbak) van de Niva-auto verbindt. Controleer ook of het opzetstuk goed vastzit en aansnijdt. Als er een storing wordt gevonden, is het raadzaam om de defecte items te vervangen.

Stap 4

Inspecteer de tussenbak als deze is verwijderd voor diagnose of reparatie. Montagepunten kunnen tijdens de installatie zijn verschoven. Plaats shims tussen het PK-bevestigingspunt met het subframe om de verticale positie aan te passen. Controleer ook de slijtage van het spiebaangedeelte van de aandrijfassen en flenzen, met bijzondere aandacht voor de verbinding met de achteras.

Stap 5

Elimineer zichtbare oorzaken van trillingen. Controleer de wielbalans van het voertuig en de integriteit van het bandenkoord. In het eerste geval is het noodzakelijk om passende balanceringsmaatregelen uit te voeren en in het tweede geval om de banden te vervangen.

Stap 6

Schuif de schroefas van de Niva-auto in het midden van de draaibank om de afwijkingen van de rotatie-as te bepalen met behulp van een speciale indicator. Als blijkt dat de as een bocht heeft, is het noodzakelijk om de juiste reparatiewerkzaamheden uit te voeren.

Aanbevolen: