Waarom Werkt Mijn Huistelefoon Niet?

Inhoudsopgave:

Waarom Werkt Mijn Huistelefoon Niet?
Waarom Werkt Mijn Huistelefoon Niet?

Video: Waarom Werkt Mijn Huistelefoon Niet?

Video: Waarom Werkt Mijn Huistelefoon Niet?
Video: Waarom werkt mijn wifi niet? 2024, April
Anonim

Heb je besloten om vanaf je huistelefoon te bellen, maar is het stil in de hoorn? Neem de tijd om de meester te bellen en extra geld uit te geven. Vaak kan de storing zelf en vrij eenvoudig worden verholpen.

Waarom werkt mijn huistelefoon niet?
Waarom werkt mijn huistelefoon niet?

Het saldo controleren

Een van de redenen voor het uitvallen van een huistelefoon kan een banale wanbetaling zijn. U kunt het bestaan van een schuld of betaling melden door te bellen naar de servicenummers die op de facturen staan vermeld, evenals in uw persoonlijke account op de website van de telefoniste. Houd er rekening mee dat als de verbinding met de telefoon is verbroken wegens niet-betaling, het opnieuw verbinden na het storten van geld ongeveer een dag kan duren.

Om deze situatie te voorkomen, moet u uw telefoonrekeningen uiterlijk 20 dagen na ontvangst van uw ontvangstbewijs betalen. Houd er rekening mee dat als de betaling na de 28e van de maand is gedaan, deze pas de volgende dag op uw rekening wordt bijgeschreven. Vergeet niet dat u de telefoon kunt betalen voordat u de kassabon ontvangt, na de 7e van de maand in elk filiaal van Sberbank. Om dit te doen, volstaat het om uw telefoonnummer op te geven.

Machinestoring

Misschien is de storing rechtstreeks in uw telefoon opgetreden. Om dit te controleren, probeert u hem opnieuw aan te sluiten, bijvoorbeeld bij uw buren, of sluit u een ander apparaat aan op de bestaande draden.

Als u een radiotelefoon heeft, kan het ook zijn dat de batterij in de ontvanger leeg is en vervangen moet worden door een nieuwe. Hoe minder de handset "oplaadt" buiten het basisstation, hoe minder stroom er over is.

De draden begrijpen

Een telefoonkabel (meestal roze en wit) loopt van het algemene elektrische paneel naar het appartement, waar het is aangesloten op een klein telefoonstopcontact, en van daaruit leidt een aparte draad naar de telefoon. Ook zijn de meeste moderne telefoons aangesloten op het netwerk. Controleer alle aansluitingen: 220V stopcontact, telefoon stopcontact. Misschien viel de kabel in een van de verbindingspunten gewoon uit zijn "socket". Als alles in orde is, is het de moeite waard om de draad helemaal van de telefoonaansluiting naar het schild te controleren - deze kan gescheurd of bekneld zijn. Dit gebeurt vrij vaak, vooral als de kabel onder de drempels van de ingang van de kamers wordt gelegd, er kinderen en huisdieren in het appartement zijn.

In het geval van een breuk kan deze storing op zichzelf volledig worden gecorrigeerd: de draden moeten lichtjes worden schoongemaakt en paarsgewijs opnieuw worden gedraaid en vervolgens worden vastgemaakt met isolatietape. Tegelijkertijd zal het je niet schokken met een stroom, bovendien is de polariteit van de telefoondraden afwezig, wat betekent dat je niet bang kunt zijn om ze verkeerd aan te sluiten.

Andere mogelijke storingen

Hier zijn nog enkele van de meest voorkomende klachten van abonnees en hun oplossingen:

Gekraak, geritsel, interferentie. Dit zijn de "symptomen" van een telefoonlijnprobleem. In dit geval is het ook de moeite waard om alle draden te controleren en als ze intact zijn, neem dan contact op met het telefoonbedrijf.

Slecht hoorbaar. Hoogstwaarschijnlijk is het probleem ontstaan in de dynamiek van het apparaat. Als de telefoon oud is, is de luidspreker houtskool en soms moet je gewoon op de hoorn kloppen. Als de telefoon modern is en het volume op "maximaal" staat, maar je hoort nog steeds niets, moet je contact opnemen met een specialist of het apparaat vervangen door een nieuw exemplaar.

De telefoon reageert niet op het indrukken van een knop. Misschien zijn ze gewoon bezaaid. Probeer het deksel te verwijderen en veeg het knopmechanisme zo voorzichtig mogelijk af met alcohol.

Aanbevolen: