Waarom Werkt Het Geluid In De Luidsprekers Niet?

Inhoudsopgave:

Waarom Werkt Het Geluid In De Luidsprekers Niet?
Waarom Werkt Het Geluid In De Luidsprekers Niet?

Video: Waarom Werkt Het Geluid In De Luidsprekers Niet?

Video: Waarom Werkt Het Geluid In De Luidsprekers Niet?
Video: Geen geluid in Windows 2024, Maart
Anonim

Problemen met geluidsweergave via luidsprekers kunnen hardware en software zijn. Hardwarefouten zijn onder meer geluidskaart- en luidsprekerfouten, softwarefouten - onjuist geïnstalleerd stuurprogramma, virus, systeemfouten, enz.

Waarom werkt het geluid in de luidsprekers niet?
Waarom werkt het geluid in de luidsprekers niet?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de luidsprekers zijn aangesloten - de LED aan de voorkant moet branden. Raak de stekker met uw vinger aan om te controleren of deze werkt - u hoort een brom uit de werkende luidsprekers.

Stap 2

Controleer of de luidsprekers goed op de computer zijn aangesloten. Op de achterkant van de systeemeenheid is de audioconnector gemarkeerd met een groene kleur of een koptelefoonafbeelding, aan de voorkant - met een koptelefoonafbeelding. Als de luidsprekers correct zijn aangesloten en er is geen geluid, vervang ze dan door een koptelefoon. Als het geluid via de hoofdtelefoon wordt weergegeven, zit het probleem nog steeds in de luidsprekers.

Stap 3

Let op het volumepictogram in de lade (rechtsonder in het scherm). Als het is doorgestreept, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Inschakelen" in het contextmenu.

Stap 4

Als het pictogram er normaal uitziet, dubbelklikt u erop om het venster met volume-instellingen te openen. Let op of er een vinkje staat naast de Off. alle”in de“Algemeen”sectie. Stel de volumeschuifregelaars in op een normaal niveau.

Stap 5

U kunt de volume-instellingen anders controleren als het pictogram niet in de lade wordt weergegeven. Dubbelklik in het configuratiescherm op het pictogram Geluiden en audioapparaten. Zorg ervoor dat op het tabblad "Volume" het vakje naast "Geluid dempen" niet is aangevinkt. Ga naar het tabblad "Audio" en klik op "Volume". Schakel indien nodig het selectievakje naast 'Uit' uit. en pas het volume aan met de schuifregelaars.

Stap 6

Het geluid kan door het systeem worden gedempt. Druk op de Win + R-toetsen en voer de opdracht services.msc in het programmastartvenster in. Zoek Windows Audio in de lijst met services. De status moet "Werkend" zijn. Om een service te starten, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u Start.

Stap 7

Als er geen volume-instellingen beschikbaar zijn, is er mogelijk een probleem met het stuurprogramma. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer de opdracht "Eigenschappen". Klik op het tabblad Hardware op Apparaatbeheer. Apparaten waarvoor de stuurprogramma's niet correct zijn geïnstalleerd, zijn gemarkeerd met gele vraag- en uitroeptekens. Download indien nodig de driver voor de geluidskaart van de website van de fabrikant en installeer deze.

Stap 8

De defecte kaart verschijnt niet in apparaatbeheer. Als er een uitbreidingskaart is geïnstalleerd, koppelt u de systeemeenheid los van het netwerk, verwijdert u het zijpaneel en verwijdert u de kaart uit de sleuf. Veeg de contactpads af met een gewone gum en plaats de kaart voorzichtig terug - deze handeling helpt vaak als het probleem contactoxidatie was.

Aanbevolen: