Wat Te Doen Als De Uitgeschakelde Telefoon Zoek Is?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Uitgeschakelde Telefoon Zoek Is?
Wat Te Doen Als De Uitgeschakelde Telefoon Zoek Is?

Video: Wat Te Doen Als De Uitgeschakelde Telefoon Zoek Is?

Video: Wat Te Doen Als De Uitgeschakelde Telefoon Zoek Is?
Video: Smartphone kwijt? Altijd terug! 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is een mobiele telefoon een onmisbaar communicatiemiddel en heeft niet alleen materiële waarde, maar ook veel nuttige en noodzakelijke informatie in de vorm van contacten, correspondentie, foto's of video's. Door de grootte van het toestel raakt de telefoon vaak kwijt. Het kan op straat uit een zak of tas vallen, zichzelf ontladen in een appartement, maar soms kan het de prooi worden van een indringer. Het is belangrijk om de verloren telefoon, als deze is uitgeschakeld, met alle mogelijke middelen te vinden, zodat waardevolle informatie niet in handen van een vreemde valt.

Wat te doen als de uitgeschakelde telefoon zoek is?
Wat te doen als de uitgeschakelde telefoon zoek is?

Een uitgeschakelde iPhone-telefoon vinden

Het herstellen van een gestolen of verloren iPhone is veel eenvoudiger dan een gewone telefoon. In moderne modellen is de simkaart ingebouwd, het is onmogelijk om deze op de gebruikelijke manier te verwijderen en om de verloren telefoon te vinden, als deze is uitgeschakeld, moet u eenvoudige stappen uitvoeren. Hiervoor heb je nodig:

- ga op internet naar de site voor het zoeken naar Apple-apparaten, voer het wachtwoord in en log in in de vensters die verschijnen;

- selecteer na het openen van het accountmenu het tabblad "iPhone zoeken", waardoor een kaart verschijnt met een gestippelde groene of grijze stip.

Een groene stip geeft aan dat de telefoon momenteel aan staat en als pogingen om hem te bellen niet succesvol zijn, is de simkaart er gewoon uitgetrokken.

Een grijze stip betekent dat de telefoon is uitgeschakeld en dat de locatie de locatie van de smartphone aangeeft. Als het gebied bekend is en de eigenaar van de telefoon daar moest zijn, had de telefoon misschien echt verloren kunnen gaan. Dit kan betekenen dat de telefoon echt verloren kan zijn gegaan en niet is gestolen. Als het gebied onbekend is, zijn er twee opties: de telefoon is gestolen of iemand heeft hem gevonden en mee naar huis genomen.

Toen het mogelijk was om de verloren telefoon op de kaart te lokaliseren en te vinden, moet u het apparaat, als het is uitgeschakeld, vergrendelen met de functie Verloren modus. Dit is een dienst waarmee u de werking van uw smartphone kunt blokkeren. Het is noodzakelijk om een bericht te schrijven waarin de beloning voor het verloren apparaat wordt aangegeven, evenals het feit dat het onmogelijk is om de telefoon te gebruiken voor het beoogde doel. Als niemand het bericht heeft beantwoord, is het tijd om contact op te nemen met de politie.

Een uitgeschakelde Android-telefoon vinden

De meeste mobiele apparaten zijn vrij gemakkelijk te vinden als ze aan staan, maar het is niet altijd mogelijk om een verloren telefoon te vinden als deze is uitgeschakeld. Gelukkig treft dit probleem niet langer mobiele smartphones met Android OS, waarvoor de Signal Flare-applicatie is ontwikkeld, die voor de werking een speciale ingebouwde waarschuwingsfunctie voor een bijna lege batterij gebruikt.

Met het programma Signal Flare kunt u de locatie van de telefoon bepalen op het moment dat deze volledig leeg is of de batterij wordt losgekoppeld. Het signaal dat van de applicatie wordt ontvangen, activeert de draadloze servicemogelijkheden van Wi-Fi, GPS in het apparaat en verzendt de ontvangen gegevens over de locatie van de telefoon naar een gemeenschappelijke server. Als de batterij echter volledig leeg is of uit het apparaat wordt verwijderd, is het niet mogelijk om de verloren telefoon te vinden als deze is uitgeschakeld.

Hoe een uitgeschakelde telefoon te vinden op imei-code

Er zijn een groot aantal voorstellen op internet om een verloren telefoon te vinden, als deze is uitgeschakeld, door de imei-code. Door echter een verzoek of sms-bericht naar dergelijke dubieuze bedrijven te sturen, is de kans groot dat niet alleen resultaten ontbreken bij het zoeken naar een mobiel apparaat, maar ook geld en kostbare tijd verloren gaan.

Een overeenkomstig verzoek om een telefoon te vinden door imei aan mobiele bedrijven wordt alleen ingediend door wetshandhavingsinstanties op basis van een verklaring van verlies van de eigenaar van de telefoon. En nu al zet de telefoniste, met behulp van een uniek toegewezen nummer en met speciale hightech apparatuur, het ontbrekende apparaat in de zoektocht.

Om geen tijd te verspillen terwijl officiële structuren op zoek zijn naar een verloren telefoon, kunt u de diensten van servicesites gebruiken die gegevens over imei-codes van verloren mobiele apparaten in een database verzamelen. De sites bevatten informatie over het type mobiele telefoon, de imei-code, het type beloning en de manier van retourneren, zodat een persoon die het geluk heeft een verloren telefoon te vinden, als deze is uitgeschakeld, contact kan opnemen met de eigenaar om breng het terug.

Aanbevolen: