Hoe U Uw Tv-scherm Demagnetiseert

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Tv-scherm Demagnetiseert
Hoe U Uw Tv-scherm Demagnetiseert

Video: Hoe U Uw Tv-scherm Demagnetiseert

Video: Hoe U Uw Tv-scherm Demagnetiseert
Video: How to fix a magenetized T.V. (remove purple coloring made by magnets) 2024, Maart
Anonim

Het komt voor dat er kleuronregelmatigheden optreden op het scherm van een CRT-kleurentelevisie als gevolg van de magnetisatie van het masker. Deze situatie kan worden gecorrigeerd door een procedure uit te voeren die demagnetisatie wordt genoemd.

Hoe u uw tv-scherm demagnetiseert
Hoe u uw tv-scherm demagnetiseert

instructies:

Stap 1

Koppel de tv los en wacht tot de PTC-thermistor (PTC-thermistor) in de demagnetiseringslus is afgekoeld. Dit kan tot een half uur duren. Zet de machine daarna weer aan. Er vindt automatische demagnetisering plaats. Als het niet werkt, herhaalt u de procedure meerdere keren.

Stap 2

De monitor heeft meestal een relais dat de PTC-thermistor en de spoel loskoppelt van het netwerk nadat demagnetisatie is uitgevoerd. Daardoor koelt hij zelfs af als de monitor aan staat. Om de kinescope opnieuw te demagnetiseren, selecteert u gewoon een item genaamd Degauss in het monitormenu. Onthoud dat het mogelijk zal zijn om het buismasker pas na een half uur opnieuw succesvol te demagnetiseren (terwijl de posistor heet is, wanneer het bijbehorende menu-item is geselecteerd, zal het relais klikken, maar demagnetisatie zal niet worden uitgevoerd, bovendien wordt elk van deze poging zal de positor opnieuw opwarmen).

Stap 3

Als de CRT zo sterk gemagnetiseerd is dat de ingebouwde lus hem niet kan demagnetiseren, gebruik dan een externe demagnetiserende smoorspoel. Neem het een tijdje mee naar de tv-studio. Verwijder een tijdje uit de kamer alle diskettes, audio- en videobanden, bank- en kortingskaarten, kaartjes met een magneetstrip - alles wat samen met een tv of monitor kan worden gedemagnetiseerd. Zet je tv of monitor aan, zet de choke een paar meter verder en zet hem dan ook aan. Beweeg de gashendel een beetje heen en weer en breng hem langzaam in de buurt van het apparaat, terwijl er ernstige kleuronregelmatigheden op verschijnen. Neem het net zo langzaam terug en zet het slechts een paar meter verderop uit. Daarna zou de kleurvervorming moeten verdwijnen. Als dit niet het geval is, herhaalt u de procedure meerdere keren. Laat de choke niet te lang aan staan om oververhitting te voorkomen.

Stap 4

Als zelfs demagnetisatie door een externe smoorspoel niet tot het gewenste resultaat leidde, wordt de convergentie van bundels in het apparaat verstoord. Vertrouw de aanpassing toe aan een specialist. Dit komt niet alleen door de aanwezigheid van hoge spanningen in de tv of monitor, maar ook door de complexiteit van de procedure - zelfs niet elke tv-technicus zal het overnemen.

Aanbevolen: