Foto's Maken Met DSLR-camera's

Inhoudsopgave:

Foto's Maken Met DSLR-camera's
Foto's Maken Met DSLR-camera's

Video: Foto's Maken Met DSLR-camera's

Video: Foto's Maken Met DSLR-camera's
Video: PHOTOGRAPHY BASICS in 10 MINUTES 2024, April
Anonim

Ooit werden spiegelreflexcamera's beschouwd als puur professionele apparatuur, maar tegenwoordig zijn er zogenaamde semi-professionele en zelfs amateur-DSLR's te koop. Maar met één aankoop van zo'n camera word je geen briljante fotograaf, je moet eerst leren fotograferen met een DSLR.

Iedereen kan leren fotograferen met een DSLR
Iedereen kan leren fotograferen met een DSLR

instructies:

Stap 1

Hoe ver je kunt gaan in je DSLR-fotografie hangt uitsluitend af van je verlangen om de kunst van fotografie te leren. Het is goed mogelijk dat je tevreden bent met foto's die in de automatische modus zijn gemaakt en geen behoefte voelt om je als fotograaf verder te ontwikkelen. Je moet je niet schuldig voelen en excuses maken aan degenen die denken dat je door te fotograferen met een DSLR een kanon op mussen afvuurt. Zelfs in de automatische modus produceert een DSLR foto's die beter zijn dan die gemaakt met een digitale camera. En als je overal blij mee bent, laat het dan zo blijven.

Ontdek de modi die je camera heeft
Ontdek de modi die je camera heeft

Stap 2

Maar het kan gebeuren dat je meer uit je camera wilt halen, dan moet je hem beter leren kennen. Neem allereerst de instructies voor de werking ervan en lees deze van begin tot eind aandachtig door. Als u de laatste pagina van de handleiding omslaat, krijgt u een idee van alle modi en functies van de camera, maakt u kennis met het doel van alle hendels en knoppen en begrijpt u hoe u ze moet gebruiken. Probeer tegelijkertijd niet alleen te lezen, maar ook foto's te maken tijdens het lezen. Theorie, ondersteund door de praktijk, wordt altijd beter onthouden en geleerd. De handleiding van de camera is het eerste boek dat je leest, maar zeker niet het laatste. Koop of leen een boek waarin je de basisprincipes van fotografie leert, zodat je concepten als diafragma, sluitertijd, belichting, bracketing en meer begrijpt. En foto's maken, foto's maken tijdens het lezen. U kunt bijvoorbeeld zoveel lezen als u wilt over belichting en de mogelijkheid om deze aan te passen, maar totdat u zelf een reeks identieke opnamen maakt met verschillende belichtingscompensatie, zult u waarschijnlijk niet volledig begrijpen "hoe het werkt".

Veel foto's maken tijdens de training
Veel foto's maken tijdens de training

Stap 3

Maar training in speciale cursussen zal nog steeds effectiever zijn. U hoeft niet te zoeken naar cursussen in uw regio. Let op internet, daarin vind je zowel gratis fotolessen als hele fotoscholen die hun cursussen online geven. De opleiding kan zowel betaald als gratis zijn. Met de betaalde trainingsmethode krijgt u de mogelijkheid om te communiceren met een leraar die u lesgeeft en uw successen en mislukkingen analyseert. En vergeet niet te fotograferen, veel fotograferen. Alleen met oefenen leer je hoe je correct kunt scherpstellen, de gewenste opnamemodus kiest, de juiste parameters instelt, enz. Na een paar maanden oude en nieuwe foto's te hebben doorzocht, zul je verbaasd zijn hoeveel je fotografische vaardigheid is gegroeid. Maar je zult nog iets anders begrijpen - er is geen limiet aan perfectie. Zelfs de coolste professionals leren elke dag iets nieuws. Misschien word je ooit zelf een professional en kun je vertellen dat je carrière begon met de gebruikelijke wens om te leren fotograferen met een DSLR.

Aanbevolen: