Hoe Kan Ik Een Telefoon Retourneren Of Ruilen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kan Ik Een Telefoon Retourneren Of Ruilen?
Hoe Kan Ik Een Telefoon Retourneren Of Ruilen?

Video: Hoe Kan Ik Een Telefoon Retourneren Of Ruilen?

Video: Hoe Kan Ik Een Telefoon Retourneren Of Ruilen?
Video: ruilen en retourneren 2024, Mei
Anonim

Het kopen van een mobiele telefoon is een cruciale stap, waarbij het cruciaal is om het apparaat te testen voordat het feit van de transactie wordt geregistreerd. Kleine gebreken of storingen kunnen echter bij een vluchtige inspectie onopgemerkt blijven en pas later worden onthuld.

Hoe kan ik een telefoon retourneren of ruilen?
Hoe kan ik een telefoon retourneren of ruilen?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u onthouden dat alle componenten van de telefoon in de doos, evenals de doos zelf, de garantie die bij aankoop is afgegeven en de kassabon in uw handen moeten zijn, anders kunt u mogelijk niet ruil de telefoon voor een ander apparaat of geef het geld terug dat ervoor is uitgegeven. Bewaar ze gedurende de gehele garantieperiode.

Stap 2

Een van de meest populaire is de optie waarbij uw telefoon in goede staat verkeert, maar om de een of andere reden onhandig in gebruik is of niet overeenkomt met de kenmerken die door de verkoper zijn aangegeven. In dit geval heb je een maand vanaf de aankoopdatum om de mobiel naar de winkel te brengen waar je hem hebt gekocht. Houd er rekening mee dat het apparaat volledig functioneel moet zijn, vrij van zichtbare en interne schade. Neem naast de telefoon alle componenten mee die erbij waren, evenals een garantie, een ontvangstbewijs en uw burgerlijk paspoort. Schrijf een aanvraag voor terugbetaling of omruiling voor een ander model, met vermelding van de reden. De meest voorkomende praktijk is een terugbetaling, waarna u een nieuw model kunt kopen.

Stap 3

Als u kleine fabrieksfouten of defecten ontdekt die binnen een maand na de aankoopdatum verschijnen, kunt u de telefoon ook retourneren. Uiteraard wordt schade aan de telefoon, die is ontstaan als gevolg van onzorgvuldig gebruik, niet als een defect beschouwd - de gevolgen van vallen op harde oppervlakken en stoten, evenals de gevolgen van contact van het apparaat met water. U kunt te maken krijgen met de onwil van de verkoper om de telefoon terug te nemen, omdat het een technisch complex product is, maar in dit geval is dit niet het geval. De telefoon wordt alleen als een technisch complex product beschouwd als het volledig functioneel is, dat wil zeggen dat u in dit geval het volledige bedrag moet retourneren of het moet omruilen voor een soortgelijk product.

Stap 4

In het geval dat uw claims zijn ontstaan met volledige naleving van de bedieningsregels, maar meer dan een maand na de aankoop, kunt u de telefoon alleen retourneren als deze al bij het garantieservicecentrum is geweest, maar er blijven storingen optreden. Het is niet overbodig om te onthouden dat onzorgvuldig gebruik van de telefoon, evenals onafhankelijke bewerkingen met de firmware, automatisch uw garantie kunnen doen vervallen, dus als er een storing optreedt, moet u als eerste een bezoek brengen aan een erkend servicecentrum.

Aanbevolen: