Bluetooth Instellen

Bluetooth Instellen
Bluetooth Instellen
Anonim

Moderne mobiele technologie is niet meer weg te denken zonder bluetooth-technologie. Een eenvoudige, handige en snelle verbinding van een breed scala aan apparaten op een afstand van maximaal enkele meters stelt u in staat om video of muziek van de ene telefoon naar de andere over te zetten, een headset of een GPS-module aan te sluiten.

Bluetooth instellen
Bluetooth instellen

Natuurlijk wil de eigenaar van een mobiel apparaat met bluetooth het zonder lastige kabels doen bij het aansluiten op een computer. Gelukkig is het instellen van bluetooth op je computer eenvoudig. Natuurlijk is een computer zelden uitgerust met een ingebouwde bluetooth-module, maar een USB-module is eenvoudig aan te schaffen en aan te sluiten, en de prijs is erg laag. Uiterlijk lijkt zo'n module op een gewone USB-stick.

  1. We installeren de USB-module in de overeenkomstige aansluiting op de computerkast. Een correcte installatie wordt in de regel bevestigd door een kleursignaal op de behuizing van de sleutelhanger, meestal blauw.
  2. Windows zal het apparaat detecteren en proberen er stuurprogramma's voor te installeren. Het is beter om de stuurprogramma's van de schijf te halen die bij de module wordt geleverd. In de regel heeft het een installatieprogramma in de vorm van een wizard die bekend is bij de gebruiker, die u door alle noodzakelijke stappen leidt, bestanden kopieert en wijzigingen aanbrengt in het register.
  3. De installatie van stuurprogramma's eindigt niet, maar begint pas. Nu moet je bluetooth daadwerkelijk configureren. Om dit te doen, kunt u het programma gebruiken dat bij de module is geleverd, of het zelf proberen in het Configuratiescherm van Windows. In ieder geval is het proces vrij eenvoudig: u moet de naam van de computer en het type opgeven (standaard - "personal computer"). Deze gegevens worden gebruikt om de computer te koppelen aan andere bluetooth-apparaten, zoals een mobiele telefoon, bij het zoeken naar beschikbare apparaten.
  4. Pas de zichtbaarheid van uw computer voor andere apparaten aan. Je kunt het zichtbaar maken of verbergen in de bluetooth-ruimte. Daarnaast kun je de diensten selecteren die via bluetooth beschikbaar zullen zijn. Adapters ondersteunen alle services, dus alles kan ingeschakeld blijven.

De installatie is voltooid. Nu wordt de computer gedetecteerd bij het zoeken naar Bluetooth-apparaten vanaf de telefoon, en u kunt er foto's naar overbrengen, muziek die op het netwerk is gevonden naar de telefoon downloaden of de telefoon als GPRS-modem gebruiken.

Aanbevolen: