Hoe Een Relais Te Bellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Relais Te Bellen
Hoe Een Relais Te Bellen

Video: Hoe Een Relais Te Bellen

Video: Hoe Een Relais Te Bellen
Video: How to Diagnose a Failed Relay In Your Car, Truck or SUV 2024, April
Anonim

Een storing van een systeem dat meerdere elektromagnetische relais tegelijkertijd gebruikt, kan worden veroorzaakt door een storing van slechts één ervan. Deze situatie kan alleen worden voorkomen door ze regelmatig te controleren.

Hoe een relais te bellen
Hoe een relais te bellen

instructies:

Stap 1

Ongeacht de methode om het relais te testen, moet u tijdens het testen een diode van het type 1N4007 in omgekeerde polariteit parallel aan de wikkeling aansluiten. Het is raadzaam om dezelfde diode te installeren in een circuit waar deze constant werkt, tenzij, volgens het algoritme van zijn werking, niet op zijn beurt een spanning van verschillende polariteit aan de wikkeling wordt geleverd. Verwijder het relais en installeer het in het apparaat wanneer het spanningsloos is.

Stap 2

Als het nodig is om het relais in statische modus te testen, past u eenvoudig een spanning toe op de wikkeling die gelijk is aan de minimale bedrijfsspanning. Wanneer het wordt toegepast, moeten alle normaal gesloten contacten gegarandeerd openen en alle normaal open contacten gesloten. Wanneer de spanning van de wikkeling wordt verwijderd, moet de situatie worden omgekeerd met betrekking tot alle contactgroepen. Gebruik een conventionele ohmmeter of zelfs een batterij- en lampsonde om de staat van de contacten te controleren.

Stap 3

Test het relais in dynamische modus met een conventionele multivibrator met twee transistoren. Sluit het aan als een belasting van een van de transistoren. Als u de nominale waarden van de frequentie-instelelementen wijzigt, moet u de responsfrequentie van het relais dicht bij de limiet ervoor maken (dit wordt aangegeven in de documentatie). Om een of andere contactgroep te controleren, zet u er spanning op via een gloeilamp of een vermogensweerstand, zodat de stroom erdoorheen de limiet niet overschrijdt. Sluit een oscilloscoop parallel aan de groep aan. Controleer aan de hand van de afbeelding op het scherm of er geen onderbrekingen zijn in de bediening van de contacten. Controleer op deze manier alle groepen één voor één. Houd het relais niet te lang in deze modus, omdat het verslijt als het snel wordt geactiveerd.

Stap 4

In geval van storing van het relais, ga verder met verdere acties, afhankelijk van het type. Als het afstellen van de contacten mogelijk is, doe het dan, zo niet, vervang dan het hele relais. In het geval dat slechts één contactgroep niet goed werkt, gebruik dan gewoon een andere, of verplaats het relais naar een knooppunt waar het niet wordt gebruikt.

Aanbevolen: