Hoe Luidsprekers Af Te Schermen?

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Af Te Schermen?
Hoe Luidsprekers Af Te Schermen?

Video: Hoe Luidsprekers Af Te Schermen?

Video: Hoe Luidsprekers Af Te Schermen?
Video: Should you shield speaker cables? 2024, April
Anonim

De meeste speakers die speciaal voor het center kanaal zijn ontworpen zijn vooraf magnetisch afgeschermd, maar als je full range vloerstaande speakers of onafgeschermde speakers voor de center gebruikt, kom je onvermijdelijk het onaangename fenomeen van "kleurvlekken" op je tv-scherm tegen. Dit effect is mogelijk wanneer de afstand tussen de voorluidsprekers en de tv te klein is.

Hoe luidsprekers af te schermen?
Hoe luidsprekers af te schermen?

instructies:

Stap 1

Gebruik een magnetisch geleidend materiaal voor afscherming, zoals staal., In de vorm van een cilinder of glas. Dit kan een pijp zijn die is gesneden met een geschikte diameter en wanddikte (trouwens, deze moet binnen 1-3 mm zijn), of een stalen kolf of glas, die in de fabriek te vinden is, waar er een geschikt materiaal is of middelen voor de vervaardiging ervan. De binnendiameter van het glas moet 5-20 mm groter zijn dan de diameter van de magneet in de dynamica.

Stap 2

Je kunt ook gewone dikke folie gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de folie geen aluminium mag zijn, dit is eenvoudig te controleren met een gewone magneet. Dus als er geen manier is om een stuk pijp of een stalen "glas" te krijgen, vorm dan een structuur van de gewenste vorm uit sterke folie, vouw de folie meerdere keren voor sterkte en stabiliteit.

Stap 3

Plak een laag polyurethaanschuim op de binnenwanden van de magnetisch geleidende structuur. De dikte van deze laag dient zo gekozen te worden dat de gehele structuur strak op het magnetische systeem van de speaker van de speaker past.

Stap 4

Smeer het luidsprekermagneetsysteem grondig in met lijm. Het wordt aanbevolen om de "Moment"-lijm te gebruiken, waarvan de werking is bewezen, om na verloop van tijd afbladderen of fragiele hechting te voorkomen, wat kan leiden tot een ratelend geluid.

Stap 5

Schuif de voorbereide magnetisch geleidende structuur op het ingevette luidsprekermagneetsysteem. Opgemerkt moet worden dat het eindgedeelte van de structuur ofwel zeer stevig aan de luidspreker moet worden vastgelijmd, of zich er 2-3 mm van moet bevinden om mogelijk stuiteren bij het weergeven van geluid te voorkomen. Zo wordt de totale massa van het luidsprekersysteem vergroot dankzij de stalen afscherming, waardoor het geluid bij lage frequenties aanzienlijk wordt verbeterd, maar het interne volume van de luidspreker wordt verminderd.

Aanbevolen: