Hoe U De Sluiterbron Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U De Sluiterbron Kunt Vinden
Hoe U De Sluiterbron Kunt Vinden

Video: Hoe U De Sluiterbron Kunt Vinden

Video: Hoe U De Sluiterbron Kunt Vinden
Video: Finding the Source WoW Classic Quest 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijke kenmerken van een camera is de levensduur van de sluiter, d.w.z. gegarandeerd aantal van zijn operaties. Het bepalen van de verbruikte resource kan bijvoorbeeld van belang zijn bij het kopen van een gebruikt apparaat.

Hoe u de sluiterbron kunt vinden
Hoe u de sluiterbron kunt vinden

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt achterhalen hoeveel frames met uw camera zijn gemaakt. De eerste is om contact op te nemen met het servicecentrum. Dit zal echter zowel tijd als financiële kosten vergen. Daarnaast kun je in de meeste gevallen zelf het aantal frames bepalen.

Stap 2

Maak een foto met uw camera en kopieer deze naar uw computer. Om het totale aantal vastgelegde frames te bepalen, moet u de metagegevens van de gekopieerde foto bekijken. Ze heten EXIF en zijn versleuteld, dus ze kunnen niet worden bekeken door simpelweg de bestandseigenschappen te openen; hiervoor is een speciaal programma nodig.

Stap 3

Download de ShowExif-app. Het is gratis, dus u kunt het gratis downloaden van internet, bijvoorbeeld op https://www.videozona.ru/software/ShowExif/showexif.asp. Na het downloaden, voer het programma uit. Selecteer in het linkervenster de map waarin het van de camera gekopieerde bestand zich bevindt. Klik er daarna op in het venster in het midden. In het rechtervenster ziet u EXIF-informatie. Scrol naar de onderkant van de lijst en zoek "Totaal aantal sluitertijden". De waarde die ermee overeenkomt, toont het totale aantal gemaakte frames. Om precies te zijn, het toont het ontspanknopnummer voor deze foto, wat in wezen hetzelfde is voor deze situatie.

Stap 4

Als je een Canon-camera gebruikt, download dan de EOS Info-software (https://astrojargon.net/EOSInfo.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1). De interface en het werkingsprincipe zijn vergelijkbaar met de vorige applicatie. Houd er echter rekening mee dat het voor sommige cameramodellen mogelijk niet mogelijk is om de informatie over het aantal gemaakte foto's te lezen. In dit geval is het zinvol om te proberen hun aantal te bepalen met behulp van ShowExif.

Aanbevolen: