Hoe Krijg Je Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?
Hoe Krijg Je Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?

Video: Hoe Krijg Je Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?

Video: Hoe Krijg Je Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?
Video: how to recover and replace your data from your broken device ? Baayta review 2024, Mei
Anonim

Het is erg teleurstellend om een dure mobiele telefoon te kopen, en na een tijdje zul je er een duidelijk technisch defect in vinden. Als u zich echter in een dergelijke situatie bevindt, heeft u het recht om het bestede geld terug te geven. Hoe je dat doet?

Hoe krijg je een terugbetaling voor een mobiele telefoon?
Hoe krijg je een terugbetaling voor een mobiele telefoon?

instructies:

Stap 1

Niemand is verzekerd tegen de aankoop van defecte goederen, daarom, al in de winkel, in detail te weten komen over de voorwaarden van de garantie, zorgvuldig alle documenten bestuderen en in geen geval de kascheque weggooien. Let op de integriteit van de knoppen, de afwezigheid van krassen, zorg ervoor dat het scherm niet van de basis af beweegt. Als u een fout vindt, vraag dan onmiddellijk om het model te wijzigen. Het is beter om het nu te doen dan later te proberen uw zaak te bewijzen. Koop geen telefoons in de hand of in kleine verkooppunten op de markt, omdat de mogelijkheid bestaat dat u een "grijs" product wordt verkocht en het erg moeilijk zal zijn om uw geld terug te krijgen.

Stap 2

Als u na een tijdje storingen in de werking van uw nieuwe telefoon constateert, neem dan contact op met de winkel met uw paspoort en kassabon en schrijf een schriftelijke claim. Verkopers zeggen vaak dat u na 14 dagen vanaf de transactiedatum geen recht meer heeft op restitutie. Dit is fout. In overeenstemming met de wet "Over de bescherming van consumentenrechten", maakt de telefoon deel uit van een groep goederen waarvoor er geen verjaringstermijn is voor uitwisseling als het apparaat van onvoldoende kwaliteit is. 14 dagen spelen alleen een rol als je niet tevreden bent over de maat, kleur of andere kenmerken, en de telefoon zelf in goede staat verkeert.

Stap 3

Als de winkelmedewerkers beweren dat u zelf verantwoordelijk bent voor het uitvallen van de telefoon, vraag dan om een onderzoek. Aangezien de garantieperiode nog niet is verstreken, moet deze op kosten van de winkel worden uitgevoerd. Als de deskundige vaststelt dat de oorzaak van de storing een fabricagefout is, heeft u het recht om restitutie te vragen of u een ander werkend model te verstrekken. Het komt vaak voor dat verkopers je gewoon aanbieden om voor hetzelfde bedrag een ander product te kiezen.

Stap 4

Als ze weigeren met je te praten en niet akkoord gaan met een terugbetaling van de volledige telefoonkosten, neem dan contact op met het stadsdepartement voor consumentenbescherming. Er wordt een controle uitgevoerd en als blijkt dat u gelijk heeft, krijgt u het geld via een rechterlijke uitspraak terug.

Aanbevolen: