Hoe Een Apple IPod Te Flashen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Apple IPod Te Flashen
Hoe Een Apple IPod Te Flashen

Video: Hoe Een Apple IPod Te Flashen

Video: Hoe Een Apple IPod Te Flashen
Video: The 2019 iPod Touch: Why Does It Exist? 2024, April
Anonim

Apple biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om de firmware via iTunes bij te werken. Maar als u met de programma-interface alleen de gebruikte softwareversie kunt "verhogen", kunt u door alternatieve firmware te installeren uitgebreide functionaliteit en de meest stabiele werking van het apparaat krijgen.

Hoe een Apple iPod te flashen
Hoe een Apple iPod te flashen

Het is nodig

  • - iPod-patcher;
  • - ipod_fw;
  • - firmwarebestand;
  • - bootloader

instructies:

Stap 1

Als je een iPod hebt met iOS 4 (iPod 3, iPod 4), dan zal het installeren van de firmware vrij eenvoudig zijn. Download hiervoor de vereiste softwareversie van een willekeurige site voor Apple-apparaten, sluit het apparaat via een kabel aan op de computer en voer het gedownloade bestand uit. Volg de iTunes-instructies.

Stap 2

Het bijwerken van uw iPod met alternatieve firmware is een beetje anders. Sluit uw apparaat met een kabel aan op uw computer. Download het Rockbox-firmwarezipbestand voor uw apparaatmodel, dat u op internet kunt vinden.

Stap 3

Download de ipodpatcher-app, ipod_fw en downloader van de officiële website van Rockbox. De bestanden moeten overeenkomen met uw spelermodel. Plaats alle bestanden in "C: / rockbox".

Stap 4

Sluit iTunes. Om problemen tijdens het knipperen te voorkomen, schakelt u de automatische start van het programma uit wanneer de iPod is aangesloten met behulp van het overeenkomstige menu-item. Vink het vakje aan dat u toestaat dat het apparaat als een externe schijf wordt gebruikt.

Stap 5

Open het menu "Start" - "Uitvoeren" en typ "cmd". Er wordt een zwart venster geopend waarin u eerst de opdracht "c:" invoert. Druk vervolgens op "Enter" en typ "cd rockbox".

Stap 6

Bepaal welke schijf uw iPod momenteel gebruikt. Voer hiervoor "ipodpatcher 0" in. Als de prompt niet aangeeft dat er een apparaat aanwezig is, voert u "ipodpatcher 1" in, gevolgd door "ipodpatcher 2". Selecteer de waarde totdat het programma uw speler detecteert. Onthoud het nummer dat is toegewezen.

Stap 7

Voer "ipodpatcher -r N bootpatition.bin" in, waarbij N gelijk is aan het nummer dat is ingesteld door de vorige opdracht. Kopieer het nieuw gemaakte "bootpartition"-bestand, maar laat het origineel in dezelfde map.

Stap 8

Voer "ipod_fw -o apple_os.bin -e 0 bootpartition.bin" in. Als je een iPod 4G hebt, voer dan het commando “ipod_fw –g 4g –o rockboot.bin –I apple_os.bin bootloader-4g.bin” uit. Als je een iPod-kleur hebt, vervang dan alle 4g in de vorige opdracht door kleur. Als u een Nano-gebruiker bent, vervangt u "4g" door "nano".

Stap 9

Koppel de speler los van uw computer. Nadat het apparaat een fout heeft gegenereerd die zegt dat er geen Rockbox is, sluit u de kabel opnieuw aan. Zet de map ".rockbox" en het bestand "rockbox.ipod" (te vinden in het archief met de firmware) neer in de hoofdmap van het apparaat.

Stap 10

Alternatieve firmware is geïnstalleerd. Download thema's voor Rockbox, zet ze uitgepakt in de hoofdmap van je iPod. Selecteer bij het starten van de firmware het gedownloade thema, start opnieuw op. Installatie voltooid.

Aanbevolen: