Hoe De Afzuigkap Correct Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Afzuigkap Correct Te Installeren?
Hoe De Afzuigkap Correct Te Installeren?

Video: Hoe De Afzuigkap Correct Te Installeren?

Video: Hoe De Afzuigkap Correct Te Installeren?
Video: Kitchenaid Range Vent Hood Installation (Model #KVWB400DSS) 2024, Mei
Anonim

De afzuigkap is een integraal onderdeel van elke moderne keuken. Het voorkomt niet alleen dat rook en dampen zich door het hele huis verspreiden, maar beschermt keukenmeubels ook tegen kromtrekken en barsten. Dit is immers precies waartoe de regelmatige blootstelling aan hete stoom op het oppervlak van kasten en kasten leidt.

Hoe de afzuigkap correct te installeren?
Hoe de afzuigkap correct te installeren?

Wij zoeken een gratis verkooppunt free

De afzuigkap is een elektrisch apparaat dat op het elektriciteitsnet werkt. En daarom, bij het bepalen van de plaats van de installatie in de keuken, moet u zich allereerst laten leiden door de vraag of daar een gratis stopcontact is. Als alle bestaande stopcontacten al bezet zijn, is het logisch om er nog een te maken, vooral voor de kap.

Hoe de kap correct te installeren: we bestuderen de bedrijfsmodi

Om de kap correct te installeren, moet u rekening houden met de eigenaardigheden van de werking ervan. Elk apparaat van dit type werkt in twee modi: recirculatie en uitlaat. De drainagemodus omvat het afvoeren van condensaat en dampen naar buiten via een speciale afvoerleiding. Het is gemaakt van flexibel plastic en wordt ingebouwd in de keukenmuur. De recirculatiemodus van de kap lijkt op het werkingsprincipe van een gewone airconditioner. In deze modus zuigt de afzuigkap lucht aan, passeert deze door een zuiverend koolstoffilter en geeft deze weer af. Het filter moet minimaal eens in de drie tot vier maanden worden vervangen.

Zelf en zonder problemen de afzuigkap installeren without

Om de afzuigkap zelf te installeren, moet u het type kennen. Alle afzuigkappen zijn onderverdeeld in drie grote groepen: hangend, ingebouwd en eiland. Hangende exemplaren worden als het moeilijkst te installeren beschouwd. Om ze te installeren, is het noodzakelijk om de muren te schrapen en er drainagebuizen in te leggen om dampen te verwijderen. Ingebouwde afzuigkappen worden zo genoemd omdat ze zijn ingebouwd in keukenkasten en kasten. Ze vereisen echter ook het leggen van drainageleidingen in de muur. Eilandkappen worden beschouwd als een van de meest populaire onder kopers. In de regel bevinden ze zich in het centrale deel van de keuken. Eilandkappen ventileren de ruimte perfect en gaan zelfs de sterkste geuren effectief tegen. Om ze aan het plafond te monteren, is het noodzakelijk om speciale beugels te bevestigen en een speciale doos te leggen voor drainagecommunicatie.

Een zeer belangrijk punt bij het installeren van een afzuigkap is het bepalen van de afstand tot de kookplaat. Als we het hebben over een elektrisch fornuis, dan moet de afstand van de branders tot het oppervlak van de afzuigkappen minimaal 700 millimeter zijn. Als de afzuigkap boven een gasfornuis moet worden geïnstalleerd, is de veilige afstand voor de werking ervan 800 millimeter.

Aanbevolen: