Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel The

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel The
Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel The

Video: Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel The

Video: Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel The
Video: #45: Puberruil XXL [OPDRACHT] 2024, Mei
Anonim

Nadat je een nieuwe dure telefoon hebt gekocht, ontdek je na een tijdje plotseling een fout en begrijp je dat de telefoon om een aantal objectieve redenen niet bij je past. Maak je geen zorgen, want de situatie kan worden gecorrigeerd.

Een telefoon terugbrengen naar de winkel the
Een telefoon terugbrengen naar de winkel the

instructies:

Stap 1

Aangezien de mobiele telefoon tot de klasse van technisch complexe goederen behoort, kan deze alleen aan de verkoper worden geretourneerd als deze defect blijkt te zijn. Om uw geld terug te krijgen, hoeft u alleen de aanwezigheid van dit nadeel erin te rechtvaardigen. Audiobestanden worden bijvoorbeeld niet afgespeeld of de telefoon loopt spontaan vast of schakelt uit.

Stap 2

Het is noodzakelijk om een claim te schrijven waarin u aandringt op ontbinding van het verkoopcontract. Het is belangrijk op te merken dat de vereiste slechts een van twee dingen kan worden geschreven: ofwel een terugbetaling of een omruiling voor een ander model, d.w.z. je kunt niet "retour of ruil" schrijven. Daarnaast moet je nadenken of het de moeite waard is om nog iets van deze winkel te lenen, nadat ze je een defecte telefoon hebben verkocht.

Stap 3

Het is niet overbodig om de hulp van een advocaat of medewerkers van het bureau voor consumentenbescherming in te schakelen om een claim op te stellen. Zorg ervoor dat u in de tekst de reden voor de retourzending aangeeft en schrijf ook dat u aandringt op uw aanwezigheid tijdens het onderzoek van de telefoon en deze zelf aflevert ter verificatie. Tot die tijd moet de telefoon bij je zijn.

Stap 4

Ga met een claim naar de winkel en eis dat de directeur of algemeen directeur het tekent. Na ondertekening moet de winkel binnen 10 dagen een onderzoek uitvoeren en beslissen of de goederen mogen worden geretourneerd, waarbij alle kosten voor haar rekening komen. Doet hij dit niet binnen de gestelde termijn, dan wordt na het verstrijken daarvan een boete in rekening gebracht van 1% van de telefoonkosten. Hierdoor zal de winkel niet lang wachten met het nemen van een beslissing.

Stap 5

Wees voorzichtig bij het afgeven van uw telefoon voor een onderzoek, want als de door u aangegeven gebreken tijdens het onderzoek niet worden bevestigd, moet u alle kosten van het onderzoek betalen. Wees volhardend en wees niet bang om je belangen te verdedigen. In dit geval krijgt u hoogstwaarschijnlijk uw geld terug.

Aanbevolen: