Mocht Je Een IPad 4 Kopen Zonder 3G

Inhoudsopgave:

Mocht Je Een IPad 4 Kopen Zonder 3G
Mocht Je Een IPad 4 Kopen Zonder 3G

Video: Mocht Je Een IPad 4 Kopen Zonder 3G

Video: Mocht Je Een IPad 4 Kopen Zonder 3G
Video: Сброс забытого пароля на iPad 4 программой iTunes 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van tablets worden velen geconfronteerd met een keuzeprobleem. Welk model te kopen - wifi of wifi + 3g? Het eerste type is goedkoper, maar de mogelijkheden zijn enigszins beperkt. Is het de moeite waard om extra te betalen voor toegang tot 3G als je deze technologie nog steeds niet gebruikt?

De combinatie van wifi en 3g zorgt voor constante internettoegang
De combinatie van wifi en 3g zorgt voor constante internettoegang

Een iPad-model kiezen

Probeer eerst te voorspellen waar u internet gaat gebruiken. Ben je van plan om exclusief thuis online te gaan en heb je daar een wifi-netwerk, dan hoef je zeker niet te veel te betalen voor een model met 3g. Het belangrijkste is om niet te vergeten op tijd voor internet te betalen.

Toch gebruiken de meesten van ons het internet buitenshuis. En hier is het belangrijk om te bedenken waar je internet voor nodig hebt en of er alternatieve toegangspunten zijn. Als je bijvoorbeeld alle sociale netwerken en persoonlijke mailboxen op je werk hebt afgesloten en het is erg belangrijk dat je daar constant toegang toe hebt, dan is het aan te raden om een tablet met 3g aan te schaffen.

Vergeet niet dat iPad het micro-sim-formaat ondersteunt. Gewone simkaarten werken niet voor hem.

In het algemeen, als het voor u van vitaal belang is om altijd in contact te blijven, onmiddellijk nieuwe berichten in e-mail, sociale netwerken en messengers te leren kennen, dan is een model met 3g gewoonweg noodzakelijk voor u. Het is een ander verhaal als je al een telefoon hebt met aangesloten (en betaald) internet. Sommige smartphonemodellen kunnen worden gebruikt als wifi-hotspot.

Een andere mogelijkheid om toegang te krijgen tot het wifi-netwerk zijn talrijke cafés en andere openbare plaatsen. Inderdaad, waarom betalen voor internet als het op elke hoek gratis wordt uitgedeeld? Maar hier moet met een aantal omstandigheden rekening worden gehouden.

Ten eerste is het voor het checken van je mail niet altijd even handig om naar dezelfde McDonald's te gaan. Ten tweede werken deze access points niet altijd stabiel. Soms is het zelfs de vijfde keer niet mogelijk om verbinding te maken. En de snelheid kan lager zijn dan verwacht, en sommige VKontakte-foto's kunnen enkele minuten worden geladen. Ten derde zijn open wifi-netwerken niet veilig. U dient de internetbank via zo'n verbinding niet te gebruiken en het is ook hoogst onwenselijk om wachtwoorden en andere geheime gegevens in te voeren.

Dit alles samen veroorzaakt zulke ongemakken dat het vaak gemakkelijker zal zijn om enkele duizenden roebels te veel te betalen en voor mobiel internet te betalen dan om ze te verdragen.

Kan een telefoon een tablet vervangen?

Natuurlijk is het handiger om op een tablet te spelen, websites te openen, de meeste applicaties te gebruiken en een heleboel andere dingen te doen. Maar vereist dit alles noodzakelijkerwijs internet?

Als de telefoon de tablet volledig zou kunnen vervangen, zou Steve Jobs zijn ipad niet vrijgeven.

Zo is het heel goed mogelijk om berichten uit te wisselen op sociale netwerken en messengers, mail te checken, “light sites” te openen vanaf je smartphone. Als uw "reis"-behoeften beperkt zijn tot deze functionaliteit, en u bent klaar om online games en sites met veel foto's uit te stellen tot thuis, dan is het helemaal niet nodig om twee SIM-kaarten te kopen en maandelijks voor internet te betalen voor elk van hen. Een model met wifi is voldoende voor u. Wil je de tablet altijd en overal optimaal benutten, dan is toegang tot 3g niet overbodig.

Er is nog een truc. Internet kan worden gedeeld van telefoon naar tablet. Met moderne smartphones kun je er wifi-hotspots van maken waarop je verschillende apparaten kunt aansluiten. Zorg er van tevoren voor dat je telefoon deze functie ondersteunt, of test hem liever voordat je een tablet aanschaft. Houd er rekening mee dat internet voor tablets krachtiger moet zijn dan voor telefoons. Iemand kan laten zien dat het handiger is om gewoon een tablet met 3g te gebruiken.

Als we alles samenvatten wat er is gezegd, kunnen we een conclusie trekken. Als je overal en altijd internet op de ipad nodig hebt, dan zal het moeilijk zijn om zonder een model met 3g te doen, hoewel het meer zal kosten. Ben je klaar om geduldig naar huis te gaan of tijdelijk langs te komen met een telefoon, dan is een model met wifi voldoende. De uiteindelijke keuze is sowieso aan jou.

Aanbevolen: