Hoe Een Kolom In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kolom In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Kolom In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Kolom In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Kolom In Elkaar Te Zetten
Video: #153 Houten overkapping met zadeldak maken 2024, Mei
Anonim

Draagbare elektronische apparaten worden niet in kartonnen dozen geassembleerd, omdat zo'n koffer tijdens het dragen snel onbruikbaar wordt. Een stationair luidsprekersysteem kan eenvoudig in een kartonnen doos worden gemonteerd. Het zal heel aangenaam klinken.

Hoe een kolom in elkaar te zetten
Hoe een kolom in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Neem twee identieke kartonnen dozen. Ze moeten sterk genoeg en esthetisch aantrekkelijk zijn, en niet vervormd. Hoe groter hun afmetingen, hoe beter de geluidskwaliteit zal zijn.

Stap 2

Neem twee dynamische heads met een vermogen van ongeveer drie watt. Hun afmetingen zijn niet kritisch. De geluidskwaliteit wordt in veel grotere mate bepaald door de grootte van de behuizingen dan door de grootte van de drivers. Een grote luidspreker in een kleine kast zal slechter klinken dan een kleine luidspreker in een grote kast.

Stap 3

Knip in het midden van het deksel van elk van de dozen een gat uit met een modelmes, waarbij de vorm van de diffuser van het hoofd volledig wordt herhaald. Boor ook vier kleine gaatjes die in lijn liggen met de bevestigingsgaten van de luidspreker.

Stap 4

Plaats een geschikte stof die geluid doorlaat tussen de luidspreker en het deksel van de doos, en trek de stof lichtjes aan om de kop vast te zetten. Vergeet niet te gebruiken, naast schroeven en moeren, en ringen.

Stap 5

Boor enkele tientallen gaten met een kleine diameter vanaf de achterkant van de doos. Maak ook bovenaan twee thermometervormige montagegaten. De onderkant van het gat moet groter zijn dan de kop van de spijker of schroef om de luidspreker aan de muur te bevestigen, en de bovenkant moet kleiner zijn.

Stap 6

Neem vier rubberen mokken van ongeveer 5 mm dik en plak deze in de hoeken van de achterkant van de speaker. Dankzij hen zal de behuizing zich op een afstand van de muur bevinden, wat nodig is voor de juiste werking van het open-type luidsprekersysteem. Een dergelijk systeem wordt gekenmerkt door een verhoogde efficiëntie en klinkt bij een vermogen van ongeveer 3 W ongeveer hetzelfde volume als een modern systeem, van binnenuit gedempt met schuimrubber en heeft geen gaten in de achterwand, bij een vermogen van ongeveer 15 W, en de kwaliteit van de bastransmissie kan zelfs nog hoger zijn.

Stap 7

Neem een flexibele tweeaderige kabel met gevlochten geleiders van 0,75 vierkante millimeter. Soldeer de draden aan de luidspreker. Leid de kabel naar buiten. Bevestig het deksel stevig op de behuizing om te voorkomen dat trillingen vallen.

Stap 8

Nadat u twee luidsprekers hebt gemonteerd, hangt u ze aan de muur en sluit u ze vervolgens aan op een stereoversterker waarvan het uitgangsvermogen per kanaal het nominale vermogen van één dynamische kop niet overschrijdt, en die is ontworpen om luidsprekers aan te sluiten met een impedantie gelijk aan die van de hoofden. Plaats de luidsprekers niet buiten, waar ze kunnen worden blootgesteld aan atmosferische neerslag.

Aanbevolen: