Een Geluidskaart Kiezen Sound

Inhoudsopgave:

Een Geluidskaart Kiezen Sound
Een Geluidskaart Kiezen Sound

Video: Een Geluidskaart Kiezen Sound

Video: Een Geluidskaart Kiezen Sound
Video: How to choose the right sound card / audio interface for your computer music studio, tutorial 2024, Mei
Anonim

Een computer is een stuk metaal dat zoemt onder de tafel. Als je wilt dat hij zingt, gitaar speelt, het geluid van geweerschoten, het gebrul van motoren en het gezoem van applaus van een overvol voetbalstadion begint te maken, moet je een geluidskaart kiezen en kopen.

Sommige kaarten zijn duurder dan een hele computer
Sommige kaarten zijn duurder dan een hele computer

Noodzakelijk

Computer en internet

instructies:

Stap 1

Bepaal waarvoor je een geluidskaart nodig hebt. Als je wilt dat de computer gewoon wat geluiden maakt die lijken op muziek, geweerschoten en het geluid van de standaards, dan is de in het moederbord ingebouwde geluidsadapter voldoende. Deze apparaten kunnen geluid van redelijk hoge kwaliteit reproduceren.

Staat een hoogwaardig audiosysteem met vijf speakers en een subwoofer in huis stof te happen en wil je surround sound horen, dan moet je voor semi-professionele apparatuur kiezen. De prijzen voor hen variëren van twee tot tienduizend roebel. Maar er zijn ook professionele geluidskaarten. Ze zijn al duurder en zijn vooral bedoeld voor muzikanten, producers, geluidstechnici, redacteuren en andere professionals, maar ook voor verstokte estheten voor wie geluidskwaliteit alles is. De kosten van dergelijke producten kunnen oplopen tot 50 duizend roebel.

Stap 2

Bepaal vervolgens of je een ingebouwde geluidskaart of een externe wilt. Hierbij hangt de keuze af van hoe je je computer gaat gebruiken: naar muziek luisteren, films kijken en spelen, direct aan tafel zitten, of gebruiken als geluidsbron, en een tv aansluiten op de videokaart en van ver kijken.

In het tweede geval is de kans groter dat een externe geluidskaart bij je past. Ze worden geleverd met een afstandsbediening waarmee je het geluidsniveau en enkele andere akoestische eigenschappen kunt regelen.

Stap 3

Wil je niet alleen luisteren, maar ook muziek of andere geluiden opnemen, dan heb je een kaart met extra mogelijkheden nodig. De meeste moderne kaarten, zelfs goedkope, hebben een microfooningang. Als alleen een microfoon niet genoeg voor je is, dan is het geen probleem om een geluidskaart te kiezen met ingangsgaten voor de "tulp". Dergelijke mogelijkheden worden niet alleen geboden door professionele geluidskaarten, maar ook door semi-professionele.

Aanbevolen: