Hoe Zich Te Ontdoen Van Krassen Op Een Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Krassen Op Een Schijf
Hoe Zich Te Ontdoen Van Krassen Op Een Schijf

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Krassen Op Een Schijf

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Krassen Op Een Schijf
Video: Een kras van je auto verwijderen? Alles over krassen | Wegenwacht Legt Uit 2024, Mei
Anonim

Moderne opslagmedia zijn ideaal te noemen, zo niet een kleine "maar". Laserschijven, met al hun voordelen (opnamegemak, hoeveelheid opgeslagen informatie), hebben een enorm nadeel, waardoor alle voordelen worden teruggebracht tot een dikke min. Ze krassen heel gemakkelijk en informatie op zo'n schijf kan voor altijd verloren gaan.

Hoe zich te ontdoen van krassen op een schijf
Hoe zich te ontdoen van krassen op een schijf

Noodzakelijk

  • - Tandpasta
  • - microvezeldoek
  • - papieren zakdoek
  • - warm water

instructies:

Stap 1

Kijk goed naar alle kanten van de bekraste schijf om er zeker van te zijn dat de krassen slechts één laag per keer zijn en dat de schijf niet gebarsten is. Hoewel computers en spelers informatie van de zijkant van de lasercoating lezen, betekenen scheuren aan de buitenkant van de schijf de onherroepelijke dood. Krassen aan de binnenkant kunnen worden geprobeerd en verwijderd.

Stap 2

CD bestaat uit verschillende lagen, de dikste daarvan zijn polycarbonaat en aluminium. In dit geval zijn we geïnteresseerd in de polycarbonaatlaag. De krassen die erop verschijnen, zijn eenvoudig te verwijderen met een paar eenvoudige handelingen.

Stap 3

Breng wat tandpasta aan op de kras en verdeel deze met een papieren zakdoekje in een cirkelvormige beweging over het beschadigde gebied. Probeer niet te veel druk op de schijf uit te oefenen, de bewegingen moeten licht en soepel zijn.

Stap 4

Wrijf ten slotte de schijf met een microvezeldoek van het midden van de schijf naar de rand. De duur van het polijsten is direct afhankelijk van de diepte van de kras en kan tot 2-3 minuten duren.

Stap 5

Was de schijf met warm water, droog hem goed af en u kunt proberen er informatie van af te lezen.

Stap 6

Tandpasta is een zeer fijnkorrelige substantie, wanneer het gepolijst wordt, maakt het de randen van krassen op polycarbonaat glad, waardoor het wordt verminderd = of zelfs volledig uit de coating wordt verwijderd.

Aanbevolen: