Hoe Een Niet Nader Genoemde Chinese Tablet Weer Tot Leven Te Brengen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Niet Nader Genoemde Chinese Tablet Weer Tot Leven Te Brengen
Hoe Een Niet Nader Genoemde Chinese Tablet Weer Tot Leven Te Brengen

Video: Hoe Een Niet Nader Genoemde Chinese Tablet Weer Tot Leven Te Brengen

Video: Hoe Een Niet Nader Genoemde Chinese Tablet Weer Tot Leven Te Brengen
Video: How to hard reset any china tablet with chinese recovery #mediatektablet #chinatablet #hardreset 2024, April
Anonim

U bent gestopt met het laden van een naamloze Chinese tablet op Android. Het begint te laden, bereikt de geanimeerde laadafbeelding en stopt dan en laadt niet verder. Of het gaat in een eindeloze cyclus van inschakelen en opnieuw opstarten. Wat te doen? Hoe krijg je hem uit deze staat?

Noname Chinese tablet
Noname Chinese tablet

Noodzakelijk

  • - Android tablet;
  • - microSD-geheugenkaart met een volume van minimaal 512 MB;
  • - een computer met een internetverbinding.

instructies:

Stap 1

Meestal wordt dit soort storing op één manier opgelost - door de tabletsoftware te vervangen of te flashen. En hier lijkt het erop dat alles eenvoudig is, maar we weten weinig over de tablet. Daarom is het naamloos, dat het onmogelijk is om informatie over zijn naam te vinden. Daarom is de eerste stap om te bepalen op welke processor dit apparaat draait. Hiervoor moet je in de tablet klimmen.

De ontwerpen van tablets kunnen heel verschillend zijn, dus hier kunt u zich beperken tot alleen algemene aanbevelingen over hoe u uw specifieke model kunt openen.

Kijk goed rond de omtrek, langs de zijranden van de tablet voor schroeven. Als die er zijn, schroef ze dan los. Als er plastic kussentjes of inzetstukken zijn, probeer ze dan van elkaar te scheiden door ze op te pakken met iets scherps maar niet hards (bijvoorbeeld een plastic mes). Probeer vervolgens de achterklep op te pakken en rond de omtrek te lopen, waarbij u deze van de voorkant scheidt. Het is handig om dit te doen met een onnodige plastic kaart - het maakt geen krassen op de behuizing en is tegelijkertijd moeilijk genoeg om hem te openen.

Een naamloos Chinees tablet openen
Een naamloos Chinees tablet openen

Stap 2

Bij het openen van de tabletbehuizing bepalen we het processormodel. De processor is meestal de grootste chip op het moederbord van een tabletcomputer. Op deze foto is het processormodel bijvoorbeeld WM8850 (positie 1). Dit is een vrij veel voorkomende goedkope chip in Chinese tablets.

Mogelijk hebt u een touchscreen-controllermodel nodig als: soms kan het na installatie blijken dat de tablet opstart en werkt, maar het touchscreen niet. Op de foto heet de controller (positie 2) EKTF2127. Dit is ook een vrij veel voorkomende microschakeling. Meestal bevindt de touchscreen-controller zich in de buurt van de lus die het touchscreen met het moederbord verbindt.

Kijk ook naar de grote, niet-gerelateerde letters op het moederbord (positie 3). Misschien is het de bordversie, het nummer of zelfs de naam van de fabrikant. Met deze informatie kunt u gemakkelijker de juiste firmware vinden.

Bepaal het processormodel van de Chinese tablet
Bepaal het processormodel van de Chinese tablet

Stap 3

Android-tablets ondersteunen meerdere knipperende opties: via het netwerk, vanaf een computer en vanaf een microSD-kaart. De meest geschikte optie in ons geval is een update met behulp van een opstartbare microSD-kaart. Om dit te doen, moet u een geschikte firmware vinden, deze op een geheugenkaart laden, de tablet opnieuw opstarten en wachten tot de installatie van het besturingssysteem is voltooid. Daarom is de volgende stap het vinden van een geschikte firmware. De prestatie of storing van de tablet hangt af van hoe succesvol u deze kunt vinden.

Stap 4

Typ in een zoekmachine een zoekopdracht met alle gegevens die u voor uw tablet hebt gevonden. Voor het betreffende geval kan het verzoek bijvoorbeeld als volgt zijn: w70 WM8850-firmware. En de allereerste links in de Yandex-zoekresultaten leiden ons naar het gewenste resultaat.

Lees deze sites om te zien wat het beste werkt voor uw Chinese tablet. Gewoonlijk bieden dergelijke thematische forums gedetailleerde opeenvolgende beschrijvingen van het proces van het bijwerken van de software van verschillende apparaten en bieden ze links naar firmware, zowel officieel (fabriek) als niet-officieel (ontwikkeld door enthousiastelingen).

Aanbevolen: