Hoe Tv-zenders Af Te Stemmen

Inhoudsopgave:

Hoe Tv-zenders Af Te Stemmen
Hoe Tv-zenders Af Te Stemmen

Video: Hoe Tv-zenders Af Te Stemmen

Video: Hoe Tv-zenders Af Te Stemmen
Video: How to Tune Analog and Digital Channels on TCL S6500 TV - URDU / HINDI 2024, April
Anonim

Op dit moment is kabel (satelliet)televisie wijdverbreid, waarbij een groot aantal televisieprogramma's over één kabel kunnen worden uitgezonden. Je kunt ze zowel op een gewone tv bekijken als op een computer waarop een tv-tuner is aangesloten. Er zijn in dergelijke gevallen verschillende manieren om op de tv-zender af te stemmen.

Hoe tv-zenders af te stemmen
Hoe tv-zenders af te stemmen

Het is nodig

Afstandsbediening

instructies:

Stap 1

Om de TV automatisch af te stemmen op alle programma's die via de kabel worden uitgezonden, gaat u naar het hoofdmenu van de TV. Selecteer "Kanaal instellen". Selecteer in dit menuvenster het item "auto-tuning". De tv doorloopt achtereenvolgens alle frequenties en onthoudt de frequenties waarop het signaal aanwezig is.

Stap 2

Voor handmatig afstemmen selecteert u "handmatig afstemmen". Selecteer in dit menu het kanaalnummer, de gewenste band en druk op de knop "zoeken". Nadat het systeem de instellingen van een kanaal heeft vastgelegd, klikt u op "opslaan" om op te slaan of op "zoeken" om naar het volgende kanaal te zoeken. Sorteer de zenders in de gewenste volgorde, waarbij u eerst de TV naar deze zender schakelt, vervolgens het volgnummer van de zender wijzigt en vervolgens de nieuwe instellingen opslaat.

Stap 3

Om de in de systeemeenheid geïnstalleerde tuner te configureren, installeert u het stuurprogramma en de software vanaf de cd die bij de tuner is geleverd. Sluit de antennekabel aan op de tuneringang. Wanneer u het programma voor de eerste keer start, wordt de automatische afstemming van de tuner aangeboden. Accepteer voor automatisch afstemmen of sla deze stap over voor later handmatig afstemmen.

Stap 4

Om de tuner handmatig af te stemmen, drukt u op de "tuning"-knop op het programmapaneel. Selecteer in het geopende venster het tabblad "kanaal". Selecteer in dit tabblad de ingang waarvan het signaal moet komen (kabel of antenne). Selecteer vervolgens het land en de regio waar u woont. Selecteer hieronder het formaat van het kleursignaal. Klik op de knop automatisch scannen. Selecteer na het zoeken de kanalen die u nodig heeft uit de lijst in de tabel (door de overeenkomstige regels in de kolom "onthouden" van de tabel aan of uit te vinken). Teken vervolgens (indien nodig) de geselecteerde zenders in de kolom “zendernaam”. Om de toegang tot alle kanalen te beperken, wijst u een wachtwoord toe door op de knop "wachtwoord" te klikken. Markeer deze zenders daarna met een vinkje in de kolom "afsluiten met wachtwoord". Rangschik de zenders in de gewenste volgorde met behulp van de zendersorteerfunctie. Klik op de knop "opslaan" en "ok".

Aanbevolen: