Een Chinese Telefoon Retourneren

Inhoudsopgave:

Een Chinese Telefoon Retourneren
Een Chinese Telefoon Retourneren

Video: Een Chinese Telefoon Retourneren

Video: Een Chinese Telefoon Retourneren
Video: How To Flash ROM for Every China Phone with the SP Flash Tool ! [HD] 2024, Mei
Anonim

De moderne markt loopt over van verschillende "winstgevende" aanbiedingen om een of ander wijdverbreid product van Chinese makelij te kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Maar vaak wordt de koper geconfronteerd met het feit dat het gekochte product om de een of andere reden de reclamebeloftes niet waarmaakt.

Een Chinese telefoon retourneren
Een Chinese telefoon retourneren

Noodzakelijk

  • - een vordering op de verkoper;
  • -Rospotrebnadzor;
  • - Vereniging voor de bescherming van consumentenrechten;
  • - toegang tot internet;
  • - Printer;
  • - scanner;
  • - kassabon of kassabon.

instructies:

Stap 1

Raadpleeg de wet van de Russische Federatie van 1992-07-02 "Over de bescherming van consumentenrechten" om een Chinese telefoon van lage kwaliteit aan de verkoper te retourneren. Volgens deze wet heeft de koper, aan wie de goederen van onvoldoende kwaliteit zijn verkocht (indien de gebreken niet door de verkoper zijn gespecificeerd), het recht om te weigeren de verkoopovereenkomst na te komen en de teruggave van het betaalde geld voor de goederen. Bovendien hebt u, verwijzend naar de bovenstaande wet, het recht om met name te eisen dat het product wordt vervangen door hetzelfde, maar een ander merk (artikel, model) met een overeenkomstige herberekening van de prijs.

Stap 2

Het is mogelijk om goederen van onvoldoende kwaliteit te retourneren binnen de garantieperiode die is vastgelegd in het verkoopcontract. Voor het welslagen van de retourprocedure moeten de presentatie van het artikel, de eigendommen van de consument, de kassa of het aankoopbewijs dat de aankoop bevestigt, worden bewaard.

Stap 3

Dien een schriftelijke claim in voor het retourneren van de goederen, het formulier kan worden gedownload op internet. Vermeld daarin het adres en de naam van de winkel waar de aankoop van de Chinese telefoon is gedaan, de datum en tijd van de transactie en uw persoonlijke gegevens. Vermeld de essentie van de claim en formuleer uw duidelijke eis (bijvoorbeeld een terugbetaling voor een product van onvoldoende kwaliteit). Voeg een nummer en handtekening toe. U kunt dit document persoonlijk aan de verkoper in handen geven, of per post opsturen met een melding.

Stap 4

Als de winkel niet aan uw eisen heeft voldaan, dient u een klacht in bij hogere autoriteiten, zoals Rospotrebnadzor of de Society for the Protection of Consumer Rights. Voor meer informatie over de informatie die nodig is om een klacht in te dienen over een product van onvoldoende kwaliteit, kunt u deze vinden op de officiële websites van deze organisaties. Wanneer u een claim, rechtszaak of andere documenten indient, moet u, voordat u ze per e-mail verzendt, een kopie voor uzelf afdrukken, deze ondertekenen en het document opnieuw scannen om het te verzenden. Documenten zonder persoonlijke handtekening hebben geen rechtsgevolg.

Aanbevolen: