Hoe De Synthesizer Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Synthesizer Aan Te Zetten
Hoe De Synthesizer Aan Te Zetten

Video: Hoe De Synthesizer Aan Te Zetten

Video: Hoe De Synthesizer Aan Te Zetten
Video: Intro to Synthesizers | A Beginner's Guide 2024, Mei
Anonim

Er is geen standaard voor de locatie en het doel van bedieningselementen voor muzikale synthesizers. Zelfs de aan/uit-schakelaar is niet altijd direct te vinden, omdat deze kan worden gecombineerd met een of andere regelaar of schakelaar.

Hoe de synthesizer aan te zetten
Hoe de synthesizer aan te zetten

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de synthesizer stroom heeft. Als het een ingebouwde voeding heeft, zorg er dan voor dat het geschikt is voor het voltage van uw lichtnet en sluit het netsnoer aan. Als u een externe voeding heeft, sluit deze dan aan op de ingang en steek na een soortgelijke controle de stekker in een stopcontact. Als u bij een op batterijen werkend instrument van plan bent het af en toe buiten te gebruiken, plaatst u de batterijen met de juiste polariteit. Wanneer de voeding is aangesloten, worden ze automatisch losgekoppeld (zelfs als de voeding zelf niet is aangesloten). Gebruik alleen apparaten die geschikt zijn voor zowel de uitgangsspanning (deze mag de nominale spanning niet overschrijden, zelfs zonder belasting) en polariteit.

Stap 2

Zoek naar een rechthoekige of ronde knop op het voorpaneel van de synthesizer met Power, Function of Operate ernaast. In plaats van deze inscriptie kan een conventionele aanduiding worden gebruikt: een cirkel of een ruit met een verticale lijn erin (soms naar boven uitpuilend). Druk op deze knop en de LED ernaast gaat branden en als er een display is, gaat de achtergrondverlichting ervan aan. Je kunt spelen. En om het apparaat uit te schakelen, drukt u nogmaals op dezelfde knop.

Stap 3

Kindersynthesizers die op een enkele microschakeling zijn gemonteerd, zijn meestal uitgerust met schuifschakelaars. Om het instrument aan te zetten, schuift u de schakelaar naar de Aan-positie, om het uit te zetten, terug naar de Uit-positie. Sommige professionele analoge synthesizers zijn uitgerust met soortgelijke schakelaars, maar dan groter.

Stap 4

Als er geen aparte aan/uit-knop is, zoek dan de modusschakelaar op het voorpaneel. Het kan verschillende posities hebben, waarvan er één is aangeduid als Uit. Verplaats het naar een andere positie en het apparaat wordt ingeschakeld. Met deze schakelaar kunt u verschillende modi selecteren, bijvoorbeeld, in een van hen werken alle toetsen als een piano, in de andere kunt u akkoorden spelen met de bastoetsen en bij de derde keer drukken simuleren ze het spelen van drums. Om de synthesizer uit te zetten, zet u de schakelaar terug in de Uit-stand.

Stap 5

Als de aan/uit-schakelaar is uitgelijnd met de hoofdvolumeregelaar, draait u deze rechtsom totdat hij klikt en stelt u vervolgens het gewenste signaalniveau in. Om uit te schakelen, draait u de knop tegen de klok in totdat deze klikt.

Stap 6

Als u klaar bent met het bespelen van het instrument, haalt u de stekker uit het stopcontact. Als u van plan bent het apparaat langer dan twee weken niet te gebruiken, verwijder dan de batterijen (indien aanwezig).

Aanbevolen: