Hoe Maak Je Een Onderwatercamera

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Onderwatercamera
Hoe Maak Je Een Onderwatercamera

Video: Hoe Maak Je Een Onderwatercamera

Video: Hoe Maak Je Een Onderwatercamera
Video: How to use the 4k Action Camera Tutorial! 2024, Mei
Anonim

Het is heel interessant om de onderwaterwereld te observeren, maar velen weten niet hoe ze moeten duiken, zelfs niet weten hoe ze goed moeten zwemmen. Daarnaast is het raadzaam om waarnemingen vast te leggen met behulp van foto- en video-opnametools. Een speciale onderwatercamera helpt je hierbij.

Hoe maak je een onderwatercamera
Hoe maak je een onderwatercamera

instructies:

Stap 1

Neem een gewone netbook mee naar de oevers van de rivier of de zee. Om elektrische schokken te voorkomen, mag u het apparaat niet van stroom voorzien via een andere bron dan de ingebouwde batterij. Laad het volledig op voordat u gaat fotograferen.

Stap 2

Krijg de goedkoopste webcam die je kunt. De enige vereiste hiervoor is compatibiliteit met het besturingssysteem dat op de netbook is geïnstalleerd (Linux of Windows). Ondanks dat de onderwatercameradoos in eerste instantie van hoge kwaliteit en zeer goed verzegeld moet zijn, is het onmogelijk om de betrouwbaarheid ervan volledig te garanderen, daarom moet de camera er een worden genomen die geen spijt heeft om te verdrinken.

Stap 3

Koop een USB-verlengkabel van ongeveer vijf meter lang. Hiermee sluit je de camera aan op de netbook. Plaats de netbook zelf zo op de wal dat er in geen enkele situatie water in kan komen. Er moet een partner naast hem dienstdoen.

Stap 4

Wikkel de kruising van de stekker van de webcam met de uitgang van het verlengsnoer strak met verschillende lagen elektrische tape. Dompel het echter nooit onder in water.

Stap 5

Wijzig het verlengsnoer. Breek in de buurt van de stekker die op de computer is aangesloten de draad af die de +5 V spanning eruit haalt. Plaats een zekering van 0,25 A in de draadbreuk. Dit beschermt de netbook tegen kortsluiting die kan optreden als er water in de camera komt. Voer de revisie uit door eerst het verlengsnoer los te koppelen van de computer. Wikkel de locatie van de zekering in met verschillende lagen isolatietape.

Stap 6

Gebruik een gewone plastic fles van vijf liter als een afgesloten kamer. Weersta de verleiding om de camera er met schroeven aan vast te maken, je kunt er namelijk geen gaten in boren. Rubberen ringen helpen niet. Het is het beste om de camera helemaal niet vast te zetten en aan de draad te laten bungelen. Verwijder de sticker van de fles - op deze plaats is het oppervlak niet gegolfd. Het is naar deze kant dat de lens is gericht.

Stap 7

Schiet bij rustig weer, wanneer het optreden van zelfs zwakke golven op het reservoir volledig is uitgesloten. Onthoud dat golven die ervoor kunnen zorgen dat er water in de fles komt, ook kunnen ontstaan door de beweging van schepen, vooral de Raketa-motorschepen. Nadat u tot aan uw middel in het water bent gegaan, dompelt u de fles onder, met de nek omhoog, ongeveer 2/3 van de hoogte in het water. Laat de camera naar binnen zakken op de draad door de nek. Houd het stevig vast met de lens naar de muur gericht waar de sticker zat. Plaats de aansluiting van de camerakabel met het verlengsnoer vooraf op het T-shirt met een gewone wasknijper voor gordijnen.

Stap 8

Vraag je assistent om video-opname te starten. Daarop zie je vissen zwemmen in het stuwmeer.

Aanbevolen: