Een Sony-camcorder Instellen

Inhoudsopgave:

Een Sony-camcorder Instellen
Een Sony-camcorder Instellen

Video: Een Sony-camcorder Instellen

Video: Een Sony-camcorder Instellen
Video: Live Streaming using a Sony Handycam 2024, Mei
Anonim

Moderne digitale videocamera's bieden volop mogelijkheden om zeldzame en interessante afleveringen van ons leven vast te leggen. Bij opnamen met een camcorder moet de gebruiker de apparaatparameters periodiek aanpassen onder wisselende belichtingsomstandigheden. Afhankelijk van het type camera kan de volgorde van het instellen van de instellingen verschillen, de algemene principes blijven ongewijzigd. Laten we eens kijken hoe we een Sony-camcorder correct kunnen instellen tijdens het fotograferen.

Een Sony-camcorder instellen
Een Sony-camcorder instellen

instructies:

Stap 1

Selecteer items in het instellingenmenu om de gewenste opname-instellingen te bepalen. Sommige waarden zijn standaard ingesteld, maar u kunt ze indien nodig wijzigen om aan uw belichtingsvereisten te voldoen.

Stap 2

Geef desgewenst een kader op het scherm weer om de horizontale en verticale positie van het onderwerp te controleren. Het frame wordt niet op het beeld vastgelegd. Om de compositie van het kader beter in balans te brengen, plaatst u het onderwerp op het snijpunt van het referentiekader. Als u de functie Hulpkader selecteert, wordt het gebied weergegeven dat op het scherm wordt weergegeven tijdens het bekijken van de opname.

Stap 3

Om cameratrillingen tijdens het fotograferen te compenseren, stelt u "Aan" in voor "Steadyshot". Als een statief wordt gebruikt, ziet het beeld er natuurlijk uit, zelfs als de functie is uitgeschakeld. Bij sommige cameramodellen kunt u het beeld tot 12 keer vergroten met de optische zoom; de parameter “Steadyshot” moet actief zijn.

Stap 4

Als er een conversie- of groothoeklens op de camera is bevestigd, zorg er dan voor dat het menu is ingesteld op de juiste instelling voor dat type lens. Sommige aanpassingen voorzien ook in de installatie en afstelling van een teleconversielens. Merk op dat als u deze lens instelt op een andere waarde dan Uit, de ingebouwde flitser niet zal flitsen.

Stap 5

Schakel bij het maken van portretten of groepsfoto's het gezichtsherkenningssysteem in de instellingen in. Activeer hiervoor de functie "Def. personen". Het nadeel is dat deze functie onder bepaalde opnameomstandigheden, zoals bij weinig licht, mogelijk niet goed werkt. Schakel in dergelijke gevallen de functie helemaal uit.

Stap 6

Gebruik de instelling Prioriteit voor gezichtsherkenning en glimlachsluiter. installeren. Hierdoor worden automatisch de kleuraanpassing en focus van de geselecteerde gezichten ingesteld. Configureer indien nodig de camera bovendien om de gezichten van volwassenen of kinderen te herkennen.

Stap 7

Lees de handleiding van uw specifieke camcordermodel aandachtig door voor aanvullende nuttige functionele instellingen. Afhankelijk van het model kunnen specifieke instellingen afwijken van de standaard functieset.

Aanbevolen: