Controleren Of De Webcam Werkt

Inhoudsopgave:

Controleren Of De Webcam Werkt
Controleren Of De Webcam Werkt

Video: Controleren Of De Webcam Werkt

Video: Controleren Of De Webcam Werkt
Video: Webcam werkt niet - privacy instellingen controleren 2024, April
Anonim

Met een webcam kunnen we de wereld rondreizen zonder ons huis te verlaten, communiceren met familie en vrienden, videoconferenties houden en zelfs samen vakantie vieren. Dit is als uw apparatuur goed werkt. Maar als uw webcam rommel is, verspil dan geen tijd en controleer hem meteen.

De webcam vergroot de mogelijkheden
De webcam vergroot de mogelijkheden

Het is nodig

  • webcam,
  • DriverFinder-programma.

instructies:

Stap 1

Controleer en zelfs of uw webcam fysiek is ingeschakeld. De meeste webcams gebruiken een USB-poort om verbinding te maken met een computer. Zorg ervoor dat uw USB-kabel daadwerkelijk is aangesloten. In het geval dat de webcam is aangesloten via een "tussenpersoon" in de vorm van een USB-host, probeer deze dan rechtstreeks op de computer aan te zetten.

Stap 2

Als alles in orde is met de draden, controleren we of de webcam correct is geïnstalleerd. Doorloop de keten: "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Hardware" - "Apparaatbeheer". De computer kan uw webcam "zien", maar de stuurprogramma's moeten worden bijgewerkt. Als dat het geval is, ziet u een geel uitroepteken.

Stap 3

Werk uw stuurprogramma's bij. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat, selecteer in het nieuwe venster het menu "Stuurprogramma bijwerken" en volg de instructies om te updaten. Als u om de een of andere reden geen nieuwe stuurprogramma's kunt vinden, gebruikt u DriverFinder, dat uw computer scant en u in staat stelt de ontbrekende stuurprogramma's te installeren.

Stap 4

Als de situatie na installatie niet is veranderd, verwijder dan de hardware. Doe dit met behulp van het menu Programma's toevoegen of verwijderen in het Configuratiescherm. Start uw computer opnieuw op en installeer de software opnieuw.

Stap 5

In het geval dat zowel de stuurprogramma's als de webvideosoftware nog steeds niet werken, heeft u mogelijk een probleem met de bron van de video-instelling. Stel de webcam in als videobron. U kunt het als volgt doen: selecteer in het menu "Bestand" "Videobron" en selecteer in het submenu "Webcams".

Aanbevolen: