Inkt Controleren In Een Printer

Inhoudsopgave:

Inkt Controleren In Een Printer
Inkt Controleren In Een Printer

Video: Inkt Controleren In Een Printer

Video: Inkt Controleren In Een Printer
Video: How to check the ink in your printer by Using Windows 10 2024, April
Anonim

Bij dagelijks gebruik van een inkjetprinter zal de inkt in de cartridge geleidelijk opraken. Het kan zonde zijn als ze op de laatste pagina's van je scriptie of diploma eindigen. Dit is meestal het geval. Als u de cartridges niet zelf bijvult, kost het bijvullen van een nieuwe cartridge of het bijvullen van een oude cartridge zowel tijd als geld. Maak er een regel van om periodiek de hoeveelheid inkt in de cartridge te controleren om deze lastige situatie in de toekomst te voorkomen. En hoe je dat doet, lees verder.

Inkt controleren in een printer
Inkt controleren in een printer

Het is nodig

Inkt controleren met software

instructies:

Stap 1

Als u denkt dat u de cartridge moet demonteren om te zien hoeveel inkt er nog over is, heeft u het mis. Er zijn gevallen waarin gebruikers van pc's een lege cartridge en hun eigen cartridge namen en deze vervolgens op een medische weegschaal wogen. Al deze methoden kunnen niet het echte beeld weergeven van de staat van de inkt in de cartridge, omdat u de cartridge uit elkaar haalt, deze breekt en om vele redenen onnauwkeurig wegen op de weegschaal.

Stap 2

Om precies te weten hoeveel inkt er nog over is, en op hoeveel pagina's je nog kunt rekenen, moet je software gebruiken om deze waarden te controleren. Het eerste teken dat de inkt binnenkort opraakt, is een wazige afdruk van de hele pagina of delen ervan. Het vel kan lichte strepen bevatten, die duiden op afdrukproblemen.

Stap 3

Het tweede teken dat uw cartridge bijna leeg is, is het af en toe knipperen van de knop Power On of Printer Status. Dit geval is al kritiek, wat betekent dat er praktisch geen inkt meer is. In dit geval kunt u rekenen op slechts enkele printpagina's.

Stap 4

Om de hoeveelheid inkt niet aan de hand van bovenstaande criteria te bepalen, moet u de software gebruiken die is geïnstalleerd toen de printer werd aangesloten. Meestal is er al een programma ingebouwd in het printerstuurprogramma dat de hoeveelheid inkt controleert. Wanneer het afdrukken begint, wordt het venster Afdrukstatus weergegeven. Dit venster bevat informatie over het afgedrukte document en de inktstatus.

Aanbevolen: