Hoe Luidsprekers Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe Luidsprekers Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Op Een Tv Aan Te Sluiten
Video: How to Connect Speakers to TV 2024, Maart
Anonim

Soms komt het voor dat het vermogen van de standaard tv-luidsprekers niet voldoende is om de kwaliteit van de geluidseffecten van de video die wordt bekeken volledig over te brengen. Op tv's worden immers budgetspeakers geïnstalleerd zodat de prijs van de tv in het algemeen niet stijgt, zolang het maar voldoende is om tv-uitzendingen te kijken. Maar wat als u ten volle wilt genieten van de geluidseffecten van een nieuwe film? Het blijft zoeken naar een manier om extra luidsprekers aan te sluiten.

Zelfstandig stereosysteem
Zelfstandig stereosysteem

Het is nodig

Extra luidsprekers, adapters, adapters, draden, versterker, ontvanger, muziekcentrum

instructies:

Stap 1

In de regel verwerkt de tv-geluidsprocessor zelf het geluid vrij goed, het zijn de standaard tv-luidsprekers die het hele beeld bederven. Maar niet om ze voor anderen te veranderen? Breng luidsprekers van uw computer. Ze hebben een 3,5 mm-aansluiting, met een hoofdtelefoonpictogram ernaast, maar een verbetering van de geluidskwaliteit bereik je nauwelijks als je computerluidsprekers een ingebouwde versterker hebben. Worden de speakers extra aangesloten op een 220 volt netwerk, dan is de versterker 100% beschikbaar en is het geluidsniveau op de speakers zelf in te stellen.

Verbind met 3,5 mm draad
Verbind met 3,5 mm draad

Stap 2

De luidsprekers kunnen ook worden aangesloten via een bandrecorder of een muziekcentrum. Sluit een muziekcentrum of bandrecorder aan op een tv, deze kan geluid een orde van grootte hoger afspelen dan een tv of goedkope computerluidsprekers. De verbinding wordt gemaakt met behulp van een TRS-RCA- of RCA-RCA-adapterdraad. TRS is een 3,5 mm-aansluiting en RCA staat in de volksmond bekend als bellen. Zoek de corresponderende connectoren op je tv en stereo en verbind ze met de juiste draad.

Adapterdraden TRS-RCA en RCA-RCA
Adapterdraden TRS-RCA en RCA-RCA

Stap 3

Als je een stand-alone stereosysteem hebt, dan heb je gewoon ongelooflijk veel geluk, de versterker van dit systeem is speciaal afgestemd om te werken met krachtige luidsprekers, het geluid van dit systeem zal bijna het toppunt van perfectie zijn. Dit systeem bevat een op zichzelf staande versterker van hoge kwaliteit, die in de subwoofer is ingebouwd; deze verdeelt het geluid naar de luidsprekers van het systeem, afhankelijk van hoeveel er zijn (er kunnen 3 tot 7 luidsprekers zijn). Het wordt op dezelfde manier aangesloten als een muziekcentrum, maar het kan ook een extra SCART-connector hebben - een brede connector met twee rijen contacten erin. Als uw tv alleen SCART-aansluitingen heeft, gebruik dan een SCART-RCA- of SCART-TRS-adapter.

Hoe luidsprekers op een tv aan te sluiten
Hoe luidsprekers op een tv aan te sluiten

Stap 4

Het toppunt van de geluidskwaliteit kan een composiet stereosysteem zijn, je kunt er luidsprekers van elk vermogen op aansluiten. Dit is een professionele versterker en receiver. Het is aangesloten op een van de genoemde manieren, wat voldoende mogelijkheden biedt voor het gebruik ervan.

Aanbevolen: