De Prestaties Van Een Videokaart Controleren

Inhoudsopgave:

De Prestaties Van Een Videokaart Controleren
De Prestaties Van Een Videokaart Controleren
Anonim

De videokaart helpt de centrale processor om het beeld op de monitor weer te geven. Het is uitgerust met zijn eigen high-speed RAM en een GPU die speciaal is ontworpen om zeer snel 3D-beelden te maken.

De prestaties van een videokaart controleren
De prestaties van een videokaart controleren

Het is nodig

Computer met videokaart, ATITool-programma

instructies:

Stap 1

Bij het controleren van de prestaties van een videokaart moet u letten op de juiste werking van de grafische processor, het koelsysteem en de afwezigheid van fouten in het videogeheugen.

Stap 2

U kunt de werking van de grafische processor van een videokaart controleren met een speciaal hulpprogramma om het te testen - ATITool. Het principe van dit hulpprogramma is vrij eenvoudig. Het genereert een kleine harige kubus in een speciaal venster. Het renderen van zo'n kubus is een lastige opgave voor de GPU van een videokaart en zorgt voor een hoge belasting ervan. Bij een dergelijke belasting komen problemen met koeling, storingen in de grafische chip, slechte contacten van de grafische processor of andere elementen van de videokaart met het bord aan het licht. Deze methode is de eenvoudigste om interne storingen van een videokaart te identificeren en de prestaties ervan te beoordelen.

Stap 3

Om de prestaties van de videokaart te controleren, voert u de ATITool-test uit door op de knop 3D-weergave tonen te klikken. Er verschijnt een roterende kubus op het scherm.

Stap 4

Bij deze test is het erg belangrijk om de temperatuur van de videokaart in de gaten te houden om oververhitting te voorkomen. Let daarom direct na het starten van de test op de stijging van de temperatuur van de GPU. Het moet tijdens de test in het bereik van 60-75 graden liggen en niet hoger zijn dan 85 graden. Als de temperatuur deze markering bereikt, heeft de grafische chip slecht contact met het koellichaam. Stop de test onmiddellijk om schade aan de videokaart te voorkomen en werk de koelpasta tussen de chip en het koellichaam bij.

Stap 5

Probeer tijdens de test gele stippen op de gegenereerde kubus te vinden. Ze verschijnen wanneer de grafische kaart de afbeelding niet kan genereren. Als er tijdens de hele test niet meer dan 3 gele stippen zijn verschenen, werkt de videokaart prima. Als er maximaal 10 gele stippen verschijnen, heeft de videokaart hoogstwaarschijnlijk een probleem met de stroomvoorziening. Controleer of de voeding voldoende capaciteit heeft. Als er meer dan 10 gele stippen verschijnen, heeft de videokaart ernstige interne problemen die zullen leiden tot het verschijnen van artefacten in het beeld.

Stap 6

U kunt de werking van het videogeheugen controleren met behulp van het Video Memory Stress Test-programma. Het programma controleert het geheugen van de videokaart beetje bij beetje, wat zeker problemen in de kaart detecteert, en maakt het ook mogelijk om, indien nodig, de werking van het geheugen van de videokaart op de achtergrond te controleren zonder het beeld op het beeldscherm te veranderen. Videogeheugenstresstest maakt gebruik van DirectX-toegang tot videogeheugen. Met deze methode kunt u niet alleen videokaarten met hun eigen videogeheugen controleren, maar ook de stabiliteit beoordelen van het geheugen van geïntegreerde videokaarten die het RAM-geheugen van de computer gebruiken voor de werking.

Stap 7

Het programma is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen installatie. Om de prestaties van het videokaartgeheugen te testen, voert u gewoon de videogeheugenstresstest uit en drukt u op de knop "Start". Het programma controleert het videogeheugen met tests in de volledige modus. Tijdens de test worden twee horizontale voortgangsbalken weergegeven, de bovenste geeft aan hoe compleet de huidige test is, de onderste geeft aan hoe compleet de hele test is. Er is een foutenteller onder de voortgangsbalken. Als de videokaart volledig functioneel is, mogen er tijdens de volledige controle geen fouten optreden. De vermeldingen in het veld "Log" onder de foutenteller zijn alleen informatief en zijn geen fouten.

Aanbevolen: