Top Hi-tech Nieuws En Evenementen Van Deze Week

Top Hi-tech Nieuws En Evenementen Van Deze Week
Top Hi-tech Nieuws En Evenementen Van Deze Week

Video: Top Hi-tech Nieuws En Evenementen Van Deze Week

Video: Top Hi-tech Nieuws En Evenementen Van Deze Week
Video: This is the solar storm to worry about. It could take down civilization. 2024, Mei
Anonim

Gegroet, beste vrienden! Laten we de hi-tech resultaten van de uitgaande week samenvatten.

Top hi-tech nieuws en evenementen van deze week
Top hi-tech nieuws en evenementen van deze week

Wetenschappers hebben groot en snelgroeiend plankton gekweekt en bestraald met een bundel zware ionen

Economisch belangrijke vissoorten zoals blauwvintonijn, geelstaart en bot voeden zich met plankton totdat ze groot genoeg zijn om kunstmatig voer te krijgen.

Wetenschappers zijn begonnen te experimenteren met de methode van de zware ionenstraal in een poging grotere raderdiertjes te maken. Selectie van zware ionen is een techniek waarbij cellen worden blootgesteld aan een bundel zware atoomkernen, waardoor mutaties veel efficiënter ontstaan dan natuurlijke processen zoals UV-licht.

Estse wetenschappers ontwikkelen een nieuw type supersnelle optische kwantumcomputer

De afgelopen twintig jaar hebben experts gesproken over hoe ze ooit een volwaardige kwantumcomputer kunnen bouwen die nuttige berekeningen kan uitvoeren.

In de nieuwe ontdekking van wetenschappers wordt de belangrijkste plaats gegeven aan gemengde kristallen, die zijn gedoteerd met zeldzame-aarde-ionen, bedoeld voor snelle kwantumcomputers met optische frequentie-qubits.

Metaalbrandstof zou een van de meest veelbelovende energiebronnen kunnen zijn

Experimenten met microzwaartekracht in de ruimte, georganiseerd om de parameters van de verbranding van metallische brandstof te bestuderen, zullen ertoe bijdragen dat deze energiebron een van de meest veelbelovende wordt.

Afbeelding
Afbeelding

Metalen zoals ijzer kunnen in poedervorm worden verbrand. Het proces gaat niet gepaard met uitstoot van milieugevaarlijke stoffen en stelt u in staat om een aanzienlijke hoeveelheid energie te krijgen.

Als je daaraan toevoegt dat metalen kunnen worden geproduceerd met hernieuwbare energie, ziet het gebruik van metaalbrandstoffen er veelbelovend uit.

MIT-onderzoekers maken prototype hybride elektrische motor

Afbeelding
Afbeelding

Ingenieurs van MIT hebben een prototype hybride turbo-elektrische motor ontwikkeld voor vliegtuigen die de uitstoot van stikstofoxide met 95% kan verminderen. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in Energy and Environmental Science.

De energiebron in een turbo-elektrische motor zal een gasturbine zijn, die wordt gebruikt in conventionele vliegtuigmotoren. Het ontwerp van de nieuwe motor gaat er echter van uit dat de turbine in het vrachtruim van het vliegtuig zal zitten en een generator zal aandrijven om elektriciteit op te wekken.

Gentherapie vertraagt veroudering bij muizen in Japan

Experts vernietigden cellen die leeftijdsgerelateerde aandoeningen veroorzaken.

Afbeelding
Afbeelding

Japanse onderzoekers hebben de verouderingsmechanismen bij muizen gestopt. De conditie van veel muizen verbeterde: de knaagdieren begonnen behendig te worden en hun bloedsuikerspiegel werd weer normaal.

In een experiment onder leiding van professor Makoto Nakanishi vernietigden de onderzoekers cellen die leeftijdsgebonden aandoeningen veroorzaken.

Het bleek dat het verouderingsproces wordt getriggerd door het GLS1-enzym, dat ook bij mensen voorkomt. Een significante verjonging van het lichaam trad op na toediening van remmers van dit enzym bij muizen.

De kroonprins van Saoedi-Arabië Mohammed Ibn Salman kondigde de bouw aan van de innovatieve stad The Line

Er zijn drie niveaus gepland in de stad: op de eerste zijn er woongebouwen en alle infrastructuur die nodig is voor het leven, op de eerste ondergrondse verdieping zullen officiële auto's rijden en op de tweede - ultrasnel transport gecontroleerd door kunstmatige intelligentie - een soort hyperloop.

AI gaat alle processen in de stad aansturen. Tegelijkertijd krijgt de stad energie uit hernieuwbare bronnen.

De bouw van The Line begint in het eerste kwartaal van 2021. Het project zal honderden miljarden dollars aan investeringen vergen.

Chinese wetenschappers hebben een kwantumcommunicatiesysteem ingezet op basis van drones

Een experimenteel op drones gebaseerd communicatienetwerk dat wordt beschermd door kwantumversleuteling werd gedemonstreerd.

Afbeelding
Afbeelding

In de afgelopen decennia is er actief gewerkt aan het creëren van communicatienetwerken met praktisch "onbreekbare" kwantumversleuteling.

China is de leider op dit gebied gebleken en vernieuwt keer op keer records voor de lengte en doorvoer van dergelijke netwerken: bedenk, slechts een paar dagen geleden lanceerde de VRC een "kwantum" -netwerk met een lengte van bijna 5.000 kilometer.

Dergelijke systemen gebruiken meestal paren verstrengelde fotonen, waarvan er één naar de ontvanger wordt verzonden. De wetten van de kwantummechanica staan een buitenstaander niet toe om onbevoegd de toestand van het uitgezonden foton te meten, terwijl hij zichzelf niet verraadt door de overeenkomstige toestand van de tweede te veranderen.

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt waar iemand GPS heeft

Een groep wetenschappers van de Southwestern Texas University heeft vastgesteld, waardoor een persoon gemakkelijk de route kan onthouden, door het terrein en in de ruimte kan navigeren, en ook welke processen hiervoor verantwoordelijk zijn.

Tien jaar geleden werden cellen van tijd en geheugen ontdekt, die werden geïsoleerd uit monsters van laboratoriumratten die verantwoordelijk waren voor het onthouden. Dankzij hun werk wordt de volgorde van toegewijde acties in het episodisch geheugen bereikt.

De ontdekking, gedaan door de onderzoekers, kan niet alleen de oorzaken van aangeboren navigatie bij mensen ophelderen, maar ook helpen bij de behandeling van ziekten die verband houden met geheugenverlies.

Wetenschappelijk werk uitgevoerd door wetenschappers heeft de identificatie van dergelijke structuren bij mensen beïnvloed. Ze werden uiteindelijk gevonden aan de voorkant van de hippocampus.

Blinde persoon hersteld zicht met kunstoogdetail

Israëlische artsen hebben met succes een kunstoogstuk - het hoornvlies - bij een blinde getransplanteerd. Dankzij dit keerde het gezichtsvermogen van de man terug.

Afbeelding
Afbeelding

Het cornea-implantaat wordt in een zak tussen het bindvlies en de sclera van het oog geplaatst. De eerste persoon die zo'n operatie onderging, was een 78-jarige man die tien jaar geleden zijn gezichtsvermogen verloor.

Het implantaat is gemaakt van een poreus materiaal dat eruitziet als een extracellulaire matrix. Een transplantatie van zo'n kunstdeel is zelfs beter dan een echte orgaantransplantatie: de eerste wortelt sneller en kan geen infectie veroorzaken.

De operatie om het implantaat te plaatsen duurde een uur. Na de revalidatie kon de patiënt mensen zien en de tekst lezen.

Ingenieurs hebben een slimme aerogel gemaakt die lucht in drinkwater verandert

Om water uit de lucht te halen, creëerde een team onder leiding van professor Ho Gim Wei van de afdeling Electrical and Computer Engineering van NUS aerogel, een vast materiaal dat bijna niets weegt.

Afbeelding
Afbeelding

Het ziet eruit als een spons onder een microscoop, maar je hoeft er niet in te knijpen om het water dat het uit de lucht opneemt vrij te maken. Het heeft ook geen batterij nodig om te werken.

De slimme aerogel haalt autonoom watermoleculen uit de lucht, condenseert ze tot vloeistof en geeft het water af.

Boomringen hielpen de zonneactiviteit meer dan duizend jaar herstellen

Astronomen waren in staat om zonneactiviteit vóór 969 te reconstrueren met behulp van gegevens over de concentratie van de koolstofisotoop in boomringen.

Afbeelding
Afbeelding

De processen die op de zon plaatsvinden, kunnen alleen indirect worden waargenomen. Zonnevlekken laten bijvoorbeeld de activiteit van onze ster zien - hoe meer er zijn, hoe actiever de ster is.

Ondanks het feit dat zonnevlekken al sinds de oudheid bekend zijn, werd hun aantal pas regelmatig in aanmerking genomen na de uitvinding van de telescoop, ongeveer 400 jaar geleden.

Hierdoor weten we nu dat het aantal vlekken verandert gedurende cycli die 11 jaar duren, en dat er lange perioden van sterke en zwakke activiteit zijn, die ook het klimaat op aarde beïnvloeden.

Aanbevolen: