Ingebouwde 3G-modem: Signaalstabiliteit

Inhoudsopgave:

Ingebouwde 3G-modem: Signaalstabiliteit
Ingebouwde 3G-modem: Signaalstabiliteit

Video: Ingebouwde 3G-modem: Signaalstabiliteit

Video: Ingebouwde 3G-modem: Signaalstabiliteit
Video: Как увеличить скорость 3G модема? 2024, Mei
Anonim

Bijna elke moderne gadget, of het nu een netbook, tablet of e-book is, wordt bijna zinloos zonder toegang tot internet. Velen van hen hebben ingebouwde modems die geen extra apparaten nodig hebben, behalve een simkaart om verbinding te maken met draadloos internet.

Ingebouwde 3G-modem: signaalstabiliteit
Ingebouwde 3G-modem: signaalstabiliteit

Wat is een ingebouwde 3G-modem

3G-modem is een datatransmissiestandaard van de derde generatie (3-generatie), werkt op 2 GHz, de maximale gegevensoverdrachtsnelheid is 3,2 Mbit / s, hoewel het uiteindelijke resultaat afhangt van het tarief dat u kiest.

De ingebouwde 3G-modem is een apparaat met een simkaartsleuf, dat in bijna elk modern draagbaar computerapparaat te vinden is. Het is eenvoudig te activeren - plaats gewoon een simkaart en u krijgt toegang tot internet.

3G-internet

De stabiliteit van het internetsignaal dat via een 3G-modem wordt verzonden, hangt van veel factoren af. In feite werkt zo'n internet volgens het principe van mobiel internet dat iedereen kent, men hoeft alleen het tarief correct te kiezen. Merk op dat het signaal beter zal zijn waar de netwerkdekking stabieler is. Dekkingsgebied verwijst naar een gebied waar een ononderbroken signaal gedurende een lange periode wordt gehandhaafd. Alle mobiele operators hebben tegenwoordig bijna overal stabiele netwerkdekkingsgebieden, ook buiten de stad. Het internet dat wordt aangeboden door de aanbieder van Tele 2 is minder betrouwbaar. Onvoldoende stabiliteit van het netwerksignaal is beladen met het feit dat de internetverbinding traag wordt en soms zelfs verdwijnt. Dit ontneemt de gebruiker de mogelijkheid om zowel videobestanden te bekijken als naar muziek te luisteren.

De signaalstabiliteit hangt af van het basisstation, hoe ver het van de internetgebruiker verwijderd is. Hoe verder - hoe kleiner het dekkingsgebied, hoe sneller de signaalkwaliteit daalt. Bovendien is het frequentiebereik (hij bepaalt de kanaalcapaciteit), bedoeld voor 3G-netwerken, niet breed genoeg om de door de 3G-standaard ondersteunde gegevensoverdrachtsnelheid voor alle klanten te bieden. In tegenstelling tot eerdere communicatiegeneraties verdelen 3G-netwerken spraakcommunicatie- en datatransmissiediensten niet in min of meer prioritaire. Dat wil zeggen, als veel gebruikers van één basisstation aan de telefoon beginnen te praten, heeft internet alle resterende snelheid.

MTS, Beeline en Megafon - de drie grootste mobiele operators - bieden internet via 3G op nagenoeg hetzelfde niveau. Natuurlijk is de ontwikkeling van informatietechnologieën, in het bijzonder de ontwikkeling van het 3G-systeem, en nu 4G, ongetwijfeld de toekomst van internet, betaalbaar voor iedereen.

Aanbevolen: