Hoe Maak Je Een Mengpaneel?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mengpaneel?
Hoe Maak Je Een Mengpaneel?

Video: Hoe Maak Je Een Mengpaneel?

Video: Hoe Maak Je Een Mengpaneel?
Video: Make Your Own Digital Sound Mixing Console 2024, Mei
Anonim

Een mengpaneel is een apparaat waarmee u signalen van verschillende bronnen in door de gebruiker gedefinieerde verhoudingen kunt combineren. Dergelijke consoles worden veel gebruikt, met name in studio's. Maar er is een plek voor een mengpaneel in huis.

Hoe maak je een mengpaneel?
Hoe maak je een mengpaneel?

instructies:

Stap 1

Schaf het benodigde aantal dubbele variabele weerstanden aan met een nominale waarde van ongeveer 200 kilo-ohm. Hun aantal moet overeenkomen met het aantal kanalen. Ze moeten hetzelfde zijn, bij voorkeur een slidertype.

Stap 2

De uitgangen van alle secties van variabele weerstanden, die zijn aangesloten op de schuifregelaar in de positie die overeenkomt met het minimumniveau, worden aangesloten op de gemeenschappelijke draad van de mixer.

Stap 3

Installeer het vereiste aantal paren ingangsaansluitingen op het chassis. Sluit de gemeenschappelijke contacten van alle jacks aan op de gemeenschappelijke draad van de mixer. Verbind het signaalcontact van een socket van het paar met het contact van een van de secties van de overeenkomstige variabele weerstand, die is verbonden met de schuifregelaar in de positie die overeenkomt met het maximale niveau. Verbind de signaalpin van de andere aansluiting van het paar met dezelfde pin van de andere sectie van dezelfde variabele weerstand.

Stap 4

Sluit de resterende paren ingangsaansluitingen op dezelfde manier aan op de resterende variabele weerstanden.

Stap 5

Neem 0,1 F condensatoren gelijk aan tweemaal het aantal mixerkanalen. Verbind de motoren van alle bovenste secties van variabele weerstanden via dergelijke condensatoren met één verbindingsbus, de motoren van alle lagere secties - via dezelfde condensatoren met een andere verbindingsbus.

Stap 6

Bevestig een paar uitgangsaansluitingen aan het chassis. Verbind de gemeenschappelijke pinnen van deze aansluitingen met de gemeenschappelijke draad van de mixer. Sluit het signaalcontact van de ene bus aan op de ene backing-bus, de andere op de andere.

Stap 7

Maak de mixer mono indien gewenst. Dan zijn enkele variabele weerstanden nodig, wordt het aantal sockets en condensatoren gehalveerd en wordt de verbindingsbus één. Als de mixer stereo is en de bron mono, sluit deze dan parallel aan op beide ingangen. Sluit microfoons en gitaarpickups via voorversterkers aan op de mixer. Als het signaalniveau onvoldoende is, kan een dergelijke versterker achter de uitgang van de mixer worden geplaatst.

Aanbevolen: