Een Tablet Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Tablet Aansluiten Op Een Tv
Een Tablet Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Tablet Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Tablet Aansluiten Op Een Tv
Video: How to Connect Tablet to TV using HDMI - Easy & Fun!!! 2024, Maart
Anonim

Vaak moeten eigenaren van tabletcomputers het apparaat op een tv aansluiten om foto's en video's op het grote scherm te bekijken en games te spelen. Niet alle gebruikers weten echter hoe ze een tablet op een tv moeten aansluiten.

Een tablet aansluiten op een tv
Een tablet aansluiten op een tv

instructies:

Stap 1

Een tablet aansluiten op een tv via HDMI

HDMI is de beste optie om elk mobiel apparaat op een tv aan te sluiten. Deze kabel voert niet alleen een videosignaal van hoge kwaliteit, maar ook geluid. De meeste moderne plasma-tv's zijn uitgerust met deze aansluiting, maar niet alle tablets hebben deze uitgang. Ben je van plan de tv als monitor te gebruiken, dan kies je in eerste instantie voor het Chinese model met een mini-HDMI- of micro-HDMI-uitgang. Om aan te sluiten heb je een speciale kabel nodig die de HDMI-aansluitingen verbindt. Het zit niet in de kit, dus je moet het apart kopen. Maar de verbinding wordt uitgevoerd zonder extra instellingen. Het enige dat u hoeft te doen, is een speciaal kanaal op de tv selecteren - HDMI.

Beeld
Beeld

Stap 2

De tablet via MicroUSB op de tv aansluiten

Om verbinding te maken via MicroUSB, moet deze poort MHL ondersteunen. Deze standaard is speciaal ontwikkeld voor mobiele apparaten en stelt u in staat om high-definition audio- en videosignalen van uw tablet naar uw tv over te brengen via een USB-verbinding en uw mobiele apparaat op te laden. Om verbinding te maken, moet je een adapter kopen van USB naar HDMI en een kabel, zoals in het vorige geval. Tablets met een USB MHL-poort zijn tot nu toe echter vrij zeldzaam op de markt.

Beeld
Beeld

Stap 3

Een tv aansluiten op een tablet met behulp van een RCA-kabel

Nog niet zo lang geleden werden tulpendraden gebruikt om audio- en videosignalen van bijna alle apparaten te transporteren. Het is zeer zeldzaam, maar toch zijn dergelijke connectoren te vinden op Chinese tabletmodellen.

Beeld
Beeld

Stap 4

Een tv verbinden met een tablet via Wi-Fi

Hoe sluit ik een tablet aan op een tv als deze geen van de vermelde connectoren heeft? Wifi kan hier helpen. Uiteraard als je tv deze aansluiting ondersteunt. Om verbinding te maken, moet u een DLNA-server op de tablet installeren en de apparaten draadloos verbinden. Met deze aansluiting kun je echter niet alle functies van de tablet gebruiken.

Aanbevolen: