Hoe De Afstandsbediening In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstandsbediening In Elkaar Te Zetten
Hoe De Afstandsbediening In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe De Afstandsbediening In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe De Afstandsbediening In Elkaar Te Zetten
Video: Je Proximus TV afstandsbediening universeel maken 2024, April
Anonim

De industrie produceert voornamelijk draadloze afstandsbedieningen. Als de afstandsbediening verloren is gegaan en het onmogelijk is om een nieuwe te kopen, kan deze worden vervangen door een bedrade afstandsbediening. Het is niet alleen betrouwbaarder en bevat minder onderdelen, maar elimineert ook de noodzaak om periodiek de batterijen in de afstandsbediening te vervangen.

Hoe de afstandsbediening in elkaar te zetten
Hoe de afstandsbediening in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Tel het aantal knoppen aan de voorkant van je tv of ander apparaat (zoals een dvd-speler), exclusief de aan/uit-schakelaar. Boor hetzelfde aantal gaten in de consolebehuizing (elke plastic doos zonder grote sleuven kan worden gebruikt vanwege de kwaliteit ervan). Bevestig in deze gaten hetzelfde aantal kleine knoopjes (bijvoorbeeld KM1-1). Plak er stickers naast met inscripties die hun doel uitleggen.

Stap 2

Schakel de machine en alle daarop aangesloten apparaten spanningsloos. Koppel alle snoeren los. Open de behuizing en schets het toetsenbordmatrixdiagram. Zorg ervoor dat u niet per ongeluk de draden van opgeladen condensatoren of de voedingscircuits van de CRT-anode aanraakt. Verbind de knoppen in de afstandsbediening op dezelfde manier als in de originele matrix.

Stap 3

Tel het aantal geleiders dat van de toetsenbordmatrix naar het apparaatbord gaat. Neem een gevlochten snoer van de gewenste lengte, waarvan het aantal geleiders gelijk is. Verbind ze met de gelijknamige contacten van de toetsenbordmatrices van de afstandsbediening en het apparaat waarmee het zal werken. Sluit niets aan op de stroomschakelaar! Leid het snoer zo dat het uit de buurt van stroomcircuits loopt.

Stap 4

Maak in het geval van de afstandsbediening en het apparaat kleine inkepingen voor de snoeruitgang. Dek de afstandsbediening af en sluit deze af om te voorkomen dat u de knopcontacten aanraakt (sommige tv's hebben besturingscircuits die niet zijn geïsoleerd van het netwerk).

Stap 5

Sluit het apparaat, sluit alle andere apparaten erop aan en schakel vervolgens alle apparatuur van stroom. Zorg ervoor dat het apparaat nu op dezelfde manier reageert op het indrukken van de knoppen van de afstandsbediening als op het indrukken van dezelfde knoppen op het voorpaneel. Houd er rekening mee dat sommige functies die alleen beschikbaar zijn met een infraroodafstandsbediening niet meer werken. Als de tv een revisie heeft ondergaan, is het niet mogelijk om deze met de bedrade afstandsbediening in en uit te schakelen - u moet een mechanische aan / uit-schakelaar gebruiken.

Aanbevolen: