Hoe Een LED-lamp In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een LED-lamp In Elkaar Te Zetten
Hoe Een LED-lamp In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een LED-lamp In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een LED-lamp In Elkaar Te Zetten
Video: Hoe maak je een LED-lamp uit elkaar te halen 2024, April
Anonim

Door een LED-lamp in de ruimte te installeren, creëer je een oogstrelende verlichting die dicht bij het daglichtspectrum ligt. Bovendien kunt u met zo'n lamp energie besparen.

Hoe een LED-lamp in elkaar te zetten
Hoe een LED-lamp in elkaar te zetten

Noodzakelijk

  • - halogeenlamp
  • - LED's 5 mm
  • - lijm
  • - koperdraad
  • - soldeerbout
  • - plaat aluminium met een dikte van 0,2 mm
  • - weerstanden
  • - karton

instructies:

Stap 1

Pak de halogeenlamp. Nadat u de witte stopverf van de basis hebt verwijderd, verwijdert u alle interne inhoud van de reflector. Pas op dat u de nogal kwetsbare halogeenlamp niet beschadigt. Knip een cirkel uit karton waarvan de diameter iets kleiner moet zijn dan de diameter van de reflectorcirkel.

Stap 2

Lijm het op een dunne aluminium plaat en knip het op dezelfde manier uit. Gebruik een perforator om gaten van 5 mm rond de hele cirkel te maken.

Stap 3

Steek de LED's in deze gaten en plaats ze zo dat de kathode van de ene elektrode grenst aan de anode van de andere. Deze opstelling zal het soldeerproces aanzienlijk vereenvoudigen.

Stap 4

Druppel een druppel lijm in de LED-installatieplaatsen voor een betere fixatie. Voorkom dat het op de contacten komt. Vul het geheel met tweecomponentenlijm en laat drogen.

Stap 5

Snijd overtollige pinnen af voordat u gaat solderen. Soldeer de plusjes in serie aan de minnen van de leds. Laat het pluscontact lang voor het element dat op de voeding wordt aangesloten. De minpool voor aansluiting op de voeding blijft op zijn beurt bij de laatste LED in de keten.

Stap 6

Zorg ervoor dat de soldeerbout korte tijd in contact is met de soldeerbout. Anders kunnen de LED's door oververhitting beschadigd raken.

Stap 7

Soldeer de positieve LED's aan elkaar. In dit geval moet hun contact met andere contacten worden vermeden. Soldeer vervolgens de weerstanden aan de negatieve klemmen en verbind ze daarna met elkaar.

Stap 8

Soldeer een stuk koperdraad aan de resterende twee contacten van de LED's. Vergeet niet dat contact met een weerstand in het ontwerp een minpuntje is.

Stap 9

Steek een blanco in de lampreflector en lijm deze vast. Markeer de polariteit met een marker. Test de lamp op een goede werking met behulp van een voeding van twaalf volt.

Aanbevolen: