Hoe Maak Je Een Betonmixer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Betonmixer?
Hoe Maak Je Een Betonmixer?

Video: Hoe Maak Je Een Betonmixer?

Video: Hoe Maak Je Een Betonmixer?
Video: Ken jij de juiste cementverhouding? 2024, April
Anonim

Bij het bouwen van huizen maken veel mensen thuis muurblokken. Een van de moeilijkste klussen in dit geval is de vervaardiging van mortel en beton voor het leggen van de fundering en muren. Voor verlichting is het het beste om een betonmixer te gebruiken die kan worden aangedreven door elektriciteit of met de hand.

Hoe maak je een betonmixer?
Hoe maak je een betonmixer?

Noodzakelijk

trechter, roeras, messen, trechterkiephandvat, ophanglagers, aslagers voor betonmixers, lagerhuis, frame, begrenzer, ophanging, elektromotor, wormwiel, ophanglus voor elektromotorplatform

instructies:

Stap 1

Neem een vat van 200 L, dit is nodig om het mengsel te mengen. Boor gaten in het midden van de deksels om op de as te passen. Snijd vervolgens met een molen 1/3 van de diameter van het vat af. Las twee A-vormige steunen uit de stalen hoeken. Laat een afstand tussen hen die iets meer is dan de lengte van de bak, verbind ze met stukken versteviging. Las twee stukken versteviging op de achterste schouder van de benen, en één op de voorkant, helemaal onderaan. Plaats de betonnen losbak vooraan onder de trommel. Plaats voor funderingswerkzaamheden een goot met een helling onder het vat om het beton in de greppel af te voeren.

Stap 2

Monteer twee behuizingen met lagers. Installeer twee lagers in elk van hen, die dezelfde buitendiameter hebben, maar verschillende binnendiameters. Als er geen lagers zijn met verschillende binnendiameters, neem dan vier identieke lagers en steek de aandrijfas van de betonmixer door de bus in het lager. Plaats de leidingdelen in lagers met een grote binnendiameter, dit wordt de trechterophanging. Las het ene uiteinde van de hanger aan de trechter. Dit is nodig om de hopper gemakkelijker te kunnen draaien bij het lossen van het beton. Dankzij het lagerblok wordt de as van de betonmixer niet geactiveerd en worden de gaten in de trechterdeksels niet geactiveerd.

Stap 3

Steek de as in de binnenste lagers. Het moet door de hangers gaan. Las vier lichtbladen op de as. Maak ze uit hoeken van 25 x 25 mm en plaats ze zodanig dat er geen mortel op de bodem van de trechter achterblijft. Laat een minimale opening van ongeveer 1-2 mm tussen de wand van de trechter en de schoepen. Omdat het grootste deel van de massa door de frames van de betonmixer gaat, werkt de elektromotor bij lage belasting. Daarom kan een enkelfasige elektromotor met condensatoren worden gebruikt. De rotatiesnelheid van de as moet ongeveer 48 tpm zijn, anders zal de oplossing bij hoge snelheden naar buiten spuiten. De soorten tandwielen en motoren kunnen verschillen. Selecteer asomwentelingen vanwege de diameters van de poelies. Om verbinding te maken met het netwerk, wordt een IE-9901-machine gebruikt. De riem wordt gespannen door het gewicht van de elektromotor, waardoor de elektromotor wordt beschermd tegen overbelasting. Deze betonmixer is niet alleen elektrisch te gebruiken, maar ook met de hand. Om dit te doen, moet u een wiel of een handvat voor rotatie aan de as bevestigen.

Aanbevolen: