Waarom Aanraakmonitoren Niet Populair Zijn Geworden

Waarom Aanraakmonitoren Niet Populair Zijn Geworden
Waarom Aanraakmonitoren Niet Populair Zijn Geworden

Video: Waarom Aanraakmonitoren Niet Populair Zijn Geworden

Video: Waarom Aanraakmonitoren Niet Populair Zijn Geworden
Video: Trio wordt schatrijk door vooral géén avontuur aan te gaan • #Z60 2024, Mei
Anonim

Veel grote bedrijven proberen al jaren succesvol te zijn in de technologiemarkt met touch monitoren. Maar hoe hard ze ook proberen, zo'n product is niet erg populair en er zijn geen verschuivingen in deze kwestie.

Waarom aanraakmonitoren niet populair zijn geworden
Waarom aanraakmonitoren niet populair zijn geworden

Laten we beginnen met wie de eerste was die het idee van aanraakmonitoren tot leven bracht. Samsung was de eerste in deze richting. Het management werd getroffen door de sterke vraag naar telefoons, smartphones en tablets met aanraakschermen en het bedrijf besloot hetzelfde te proberen met monitoren. Maar het was er niet. Op de computermarkt heeft deze nieuwigheid de harten van gebruikers niet gewonnen.

Blijkbaar was niet iedereen klaar om zijn monitor met zijn handen vast te pakken. Wat de teleurstelling van Samsung-marketeers veroorzaakte. Maar dit idee heeft een tweede kans. Microsoft is de redder van aanraakmonitoren geworden. En wat deden ze? We hebben onze desktopversie van het Windows-besturingssysteem gekruist met een besturingssysteem dat speciaal is gemaakt voor apparaten met een touchscreen. Maar het bleek dat de genen van die besturingssystemen niet bij elkaar passen en het bleek "noch de jouwe, noch de onze".

Dit besturingssysteem is te omvangrijk geworden voor desktopcomputers. En in feite was het niet mogelijk om zelfs maar de helft van de bedachte ideeën te implementeren. Om het verlies goed te maken, was het nodig om diezelfde Samsung-aanraakmonitoren te gebruiken. Dat wil zeggen, zonder deze monitoren was het besturingssysteem over het algemeen op een laag niveau en had het weinig nut.

Maar Apple, de grondleggers van de aanraaktechnologie, wilden niet eens nadenken over het idee om aanraakmonitoren voor hun producten te maken. En de bedrijven Asus, Intel en AMD waren aan het beslissen of ze dit idee zouden ontwikkelen of niet, maar ze weigerden tijdelijk, bevriezen dit idee, en na een tijdje gingen ze toch door met de implementatie ervan. Omdat de verkoop van computers en laptops sterk terugliep, besloten ze de situatie op te lossen met de release van hun apparaten met aanraakschermen. Maar zoals de praktijk heeft aangetoond, heeft dit hen niet gered. De belangstelling van kopers voor dergelijke technologieën is niet erg groot. De verwachte prognoses zijn in het tweede kwartaal niet uitgekomen en het is onwaarschijnlijk dat ze in de nabije toekomst zullen worden gecorrigeerd.

En volgens de beschikbare informatie hebben alle bedrijven die zich bezighouden met de productie van laptops unaniem herhaald dat in het eerste kwartaal van alle verkochte laptops 10% met aanraakschermen zal zijn. In het tweede kwartaal was een stijging tot 20% gepland. En op de derde en vierde tot 40%. Maar, zoals later bleek, zelfs 20% is een zeer hoge lat waar niet overheen kan worden gesprongen.

Maar zoals later bleek, werd de lage vraag niet veroorzaakt door de touchscreens zelf, maar door Intel en retailers. Intel heeft aanraakgevoelige laptops uitgerust met nieuwe processors van de vierde generatie. En retailers hadden haast om laptops zo snel mogelijk te combineren met conventionele schermen en verouderde processors.

Dat wil zeggen, als je alle verouderde laptops wilt verkopen, wordt de prijs speciaal voor hen verlaagd. Of ze doen verkopen, voeren allerlei acties uit. Dit betekent dat het percentage van de omzet nog kan stijgen. En binnenkort heeft bijna iedereen laptops met touchscreens. Hun tijd komt misschien nog.

Welnu, wat de huidige tijd betreft, in de race van aanraaktechnologieën geeft Microsoft koppig niet op en blijft zich ontwikkelen in de hoop dat aanraakmonitoren nog steeds populair zullen zijn en dat ze de brede markt zullen overspoelen. Toch moet je op zijn minst het geld teruggeven dat aan de ontwikkeling van het idee is besteed. En om meer kopers aan te trekken, begonnen ze een vies spelletje. Microsoft prijst nieuwe technologieën door te praten over moderniteit en technologie. En de klassieke versies van laptops en pc's zijn vermengd met vuil. En wat ze hiervan krijgen, zullen we in de nabije toekomst te weten komen.

Aanbevolen: