Welke Elektrische Apparaten Voor De Keuken Zijn Niet Nodig?

Inhoudsopgave:

Welke Elektrische Apparaten Voor De Keuken Zijn Niet Nodig?
Welke Elektrische Apparaten Voor De Keuken Zijn Niet Nodig?

Video: Welke Elektrische Apparaten Voor De Keuken Zijn Niet Nodig?

Video: Welke Elektrische Apparaten Voor De Keuken Zijn Niet Nodig?
Video: Kenwood KMC570: Ga experimenteren in de keuken! 2024, April
Anonim

Veel huisvrouwen bezwijken voor de advertenties van fabrikanten en kopen allerlei nieuwe huishoudelijke apparaten. Het leeuwendeel van de instrumenten is gedoemd om dan stof te vergaren in de verre hoeken. Om alleen de noodzakelijke en nuttige keukengadgets te kopen, volstaat het om de voor- en nadelen van zeer gespecialiseerde apparaten af te wegen.

Slimme keuze van apparaten helpt om de keuken netjes te houden
Slimme keuze van apparaten helpt om de keuken netjes te houden

Extra uitgaven

Vaak maken huisvrouwen ruzie tot het punt van heesheid over de voordelen en nutteloosheid van dit of dat keukenapparaat. De een is dolblij met de multicooker, de tweede vindt haar aankoop weggegooid geld, aangezien ze deze elektrische pan een keer per maand gebruikt. Daarom kunnen onnodige apparaten in de keuken in twee groepen worden verdeeld: absoluut overbodig en relatief nutteloos.

De eerste omvat gadgets die fabrikanten hebben uitgevonden voor verrijking in plaats van om koks te helpen. Dit is meestal een zeer gespecialiseerde techniek. Bijvoorbeeld een elektrische eierkoker. Vergeleken met traditioneel kokende eieren op het fornuis heeft het apparaat één pluspunt: het gegarandeerde resultaat van hardgekookt, in een zak of zachtgekookt product. Tegelijkertijd neemt de eierkoker ruimte in de kast in beslag en moet hij zorgvuldiger worden gewassen (zodat er geen water in komt).

Dure apparaten worden meestal omgezet in wegwerpspeelgoed: ijsmachines, popcorn- en suikerspinmachines.

Een ander voorbeeld van nutteloze apparaten is een verscheidenheid aan elektrische messen, elektrische raspen en snijmachines. Natuurlijk zijn ze allemaal in staat om voedsel mooi te hakken, zoals een professionele kok. Nadat ze de apparaten echter een paar keer hebben gedemonteerd om te wassen, besluiten de huisvrouwen in feite dat het gemakkelijker is om de salade te hakken en het vlees te snijden met een gewoon mes. Deze apparaten zijn alleen handig in grote gezinnen, en zelfs dan zal een moeder met veel kinderen zich nauwelijks elke dag zorgen maken over de voldoende dunheid van de worstplakken op tafel.

Dezelfde categorie omvat elektrische machines, die beloven het proces van voorlopige verwerking van grondstoffen te verminderen tot 10-15 minuten. In het dagelijks leven doen zich zelden situaties voor die de onmiddellijke transformatie van rauw vlees in gepekeld vlees vereisen. Bovendien heeft goed vlees helemaal geen voorbehandeling nodig.

Ook fonduemakers, raclettemakers, tosti-ijzers en broodroosters worden al snel extra stofafscheiders. Het met hun hulp bereide voedsel kan de meerderheid van de inwoners van Rusland nauwelijks bekend worden genoemd. Daarnaast leiden grote hoeveelheden rauw voedsel zoals brood en kaas tot gewichtstoename. Om dezelfde reden nemen veel mensen een friteuse op in het aantal onnodige gadgets: wassen is onhandig en voedsel blijkt schadelijk te zijn.

Betreffende uitkering

Over een aantal keukenapparatuur verschillen de meningen van gebruikers. Een sapcentrifuge is bijvoorbeeld vaak handig voor jonge moeders die kant-en-klare babyvoeding weigeren. Tegelijkertijd geloven andere huisvrouwen dat het gemakkelijker en gezonder is om een hele vrucht te eten dan om elke dag een omvangrijk apparaat uit elkaar te halen en te wassen.

Als er gas in huis is geïnstalleerd, heeft bijna niemand een waterkoker nodig. Het is goedkoper en sneller om water op het fornuis te koken.

Elektrische wafelijzers, hazelnoten en andere apparaten voor het maken van zelfgemaakte lekkernijen worden gewaardeerd door degenen die niet van de producten van zoetwarenfabrieken houden. Bovendien kun je met de vaardigheid en het verlangen caloriearme snoepjes erin koken, als een streng dieet wordt voorgeschreven, maar je wilt toch iets lekkers. Maar als er maar weinig liefhebbers van meelproducten in huis zijn, is zo'n techniek ook gedoemd stil te staan.

Het is ook moeilijk om ondubbelzinnig te zeggen over yoghurtmakers en -stomers, hoeveel deze apparaten nodig hebben. Ouders van jonge kinderen en aanhangers van een gezonde levensstijl gebruiken ze meestal constant. Maar de eigenaren van multicooker beweren dat ze deze functies niet slechter aankunnen, wat betekent dat het beter is om één multifunctioneel apparaat te kopen in plaats van meerdere.

Aanbevolen: